Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Püspökkenyér ahogy Adamsy készíti

Püspökkenyér ahogy Adamsy készíti
Püspökkenyér ahogy Adamsy készíti
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors és egyszerű finomság bármikor...

hozzávalók / 4 adag

Az alaprecepthez

Az általam most készítetthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokoládét apróra vágjuk, és az összes aszalt gyümölccsel pici lisztben elkeverjük.
  2. A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá felverjük, majd folyamatos, finom keverés mellett hozzáadjuk a cukrot , a sütőport, lisztet és az olvasztott langyos vajat.
  3. A masszába belekeverjük a lisztezett aszalványokat, és csokoládét.
  4. A tésztát jól kivajazott és kilisztezett őzgerincformába töltjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Ha kihűlt a süteményünk meghintjük egy kis vaníliás porcukorral, és már fogyaszthatjuk is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 18 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 393
elküldve: 5
receptkönyvben: 217
elkészítve: 13/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Adamsy

Mióta szakács: 2011.07.16.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcskenyér, csokis-mazsolás püspökkenyér, aszalt gyümölcsös őzgerinc sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rnyilasi
rnyilasi Thu, 2012-11-22 15:04

Kedves Adamsy!
Nagyon megtetszett a recepted, szeretném elkészíteni, csak azt nem tudom milyen mennyiség kell az én formámhoz. Ezt a 3 tojásos verziót mekkorában sütötted?
Üdv,
Rita

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyok Fri, 2012-03-30 14:56

Ez a püspökkenyér valóban habkönnyű és finom!
(nem olyan "tömör és sűrű", mint "általában" a püspökkenyerek)
A receptet, én, egy idős nagynénitől kaptam, már régen. Azt mondta, arra vigyázzak, ha, pl. 5 tojásfehérjés adagot csinálok is, a "beledobálandó": -gyümölcs, csoki, stb.- együtt, ne legyen több mint 10 dkg! Szerinte sokáig eláll, és finom marad (ezt én még nem tudtam kipróbálni...)

Nagyon jó, hogy feltetted a receptet, mert ez nagyon finom süti!
(ja, kis tepsiben is lehet sütni, ha nincs otthon "forma")

Adamsy
Adamsy / Adamsy Mon, 2012-03-26 21:00

Kedves Tímea!

Nagyon örülök,hogy sikerült örömet szereznem vele :))

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2012-03-26 14:26

Kedves Adamsy!
Ez a PÜSPÖKKENYÉR. Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a receptet. Nagyon könnyű, szinte berepül az ember szájába és elolvad benne. Régen nem ettem már ilyet, de most ennek a sütinek a kedvéért fogom gyűjteni a fehérjéket!
Üdv
Tímea

465
tojásfehérje 1 db
porcukor 3 dkg
finomliszt 2 dkg
margarin 1 dkg
sütőpor 1 késhegynyi
mazsola 2 dkg
aszalt gyümölcsök 2 dkg
dió 2 dkg
csokoládé 2 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tojásfehérje 3 db
porcukor 9 dkg
finomliszt 6 dkg
margarin 3 dkg
sütőpor 1 késhegynyi
mazsola 2 dkg
áfonya 2 dkg
aszalt gyümölcsök 2 dkg
csokoládé 2 dkg