r
Nosalty Logó

Csokoládés püspökkenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Csokoládés püspökkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A sütőforma kenéséhez és szórásához

Összesen 1034 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A sütőforma kenéséhez és szórásához

Összesen 4125 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A sütőforma kenéséhez és szórásához

Összesen 352 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1373.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.8 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 1034 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    152.5 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    549 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5495.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1360 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    2367 mg
  • Nátrium
    1219 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    643.1 g
  • Cukor
    380 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    611 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    598 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 4125 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 352 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütőforma kenéséhez és szórásához

Elkészítés

A tésztához

  1. A dióbelet durvára vágjuk, a csokoládét lereszeljük és 2 ek liszttel összekeverjük.
  2. A tojásokat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, amivel tovább keverjük.
  3. A sütőporral elkeverjük a lisztet és elvegyítjük a tojásos keverékkel.
  4. Beleforgatjuk a csokoládés diós keveréket, a cukrozott citrushéjakat és a mazsolát.
  5. Egy nagy (33 x 11 cm-es) őzgerinc formát vastagon kivajazunk és beszórjuk porcukorral, belesimítjuk a masszát.
  6. Előmelegített, forró sütőben 220 C°-on 5 percig sütjük, majd 180 C°-ra mérsékeljük a hőfokot és kb további 50 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe is.
  7. Még melegen deszkára borítjuk hűlni. Előtte a forma széleinél késsel meglazítjuk a süteményt és hidegvizes ruhával bedörzsöljük a formát, hogy könnyen ki tudjuk borítani a tésztát.
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 53255
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 17.

Ajánló

Teához, kávéhoz kiváló kísérő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a sütemény alufóliába csomagolva sokáig friss marad. Nálam most ez fontos szempont volt, mivel postai küldemény részét képezte.

Hozzávalók

A tésztához

A sütőforma kenéséhez és szórásához

Címlapról ajánljuk

További cikkek