Nosalty Logó

Ünnepi püspökkenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ünnepi püspökkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 492 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2954 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 286 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 492 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1082 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2251.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1086 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    557.4 g
  • Cukor
    321 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    524 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    904 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    601 micro
  • β-crypt
    166 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1738 micro
Összesen 2954 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 286 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrot a tojássárgájákkal fehéredésig keverjük.
  2. A lisztet beleszitáljuk.
  3. Az aszalványokat meglisztezzük egy kicsit, hogy ne ragadjanak össze, beletesszük őket, majd óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjék habját.
  4. 2 püspökkenyér formát sütőpapírral kibélelünk, és az aljukat margarinnal megkenjük. A tészta egyik felét az egyikbe, másik felét a másikba öntjük.
  5. Előmelegített sütőbe azonnal betoljuk a két formát, és 180 fokon kb. 30 percig sütjük a sütit. A vége felé tűpróbával állapítjuk meg, nem ragad-e már a tészta.
  6. Csak kihűlés után borítjuk ki, és szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 64
  • Össznézettség: 44536
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 03.

Receptkategóriák

Családunkban hagyomány a karácsonyi püspökkenyér. A férjem imádja. Azoknak való, akik a habos, krémes sütiket nem szeretik. Könnyű megcsinálni, de nehéz abbahagyni az evését. Nagyon finom. 1 hétig sem szárad ki, nem romlékony.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Köszönöm :-O

Jucmok

Kedves Évi, köszönet ezért az egyszer? és nagyszer? receptért! Tegnap elkészítettük a Párommal, sajnos csak fél adagot sütöttünk, hiba volt! Az az egy kis rudacska nagyon hamar elfogyott! :) Isteni fincsi lett! A tojárfehérjés hab hozzáadása el?tt gombócos volt az egész, így kb. 2 korty tejet löttyintettem hozzá, de a hab hozzádolgozása után már jobb lett az állaga...Picit bátrabbak voltunk az aszalványokkal, de annál tartalmasabb lett! :) Azt hiszem, max pár nap és újra megsütjük...de akkor már nem felezzük a mennyiséget! :)

Törölt felhasználó

Kedves Évi! Szeretném megkérdezni, hogy jól értettem-e: nem a formát vajazzuk ki, hanem a süt?papírral kibélelt formát? Már nagyon rég készítettem gyümölcskenyeret...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek