r
Nosalty Logó

Töltött dagadó (húsvétra)

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Töltött dagadó (húsvétra)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 573 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 6872 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    512 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 573 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.1 g

Zsír

  • Összesen
    637.3 g
  • Telített zsírsav
    230 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1010 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5653.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    933 mg
  • Nátrium
    3933 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    860.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6145 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    743 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1262 micro
  • Kolin:
    690 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5945 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    2374 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    70 micro
  • Lut-zea
    3098 micro
Összesen 6872 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 375 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A dagadót már a hentesnél felszúratjuk. Aki ügyes, megteheti maga is. Megmossuk, kívül-belül megsózzuk.
  2. A zsemléket beáztatjuk vízbe. Amikor kicsit megszívja magát, kicsavarjuk.
  3. A csirke máját megtisztítjuk, deszkán, kés élével elkaparjuk.
  4. A tölteléket (zsemle, csirkemáj, lereszelt, megtisztított vöröshagyma, tojások, fűszerek, apróra vágott petrezselyem) egy tálban alaposan összekeverjük.
  5. A tölteléket beletömjük a felszúrt dagadóba. A végét hústűvel lezárjuk.
  6. A tepsit kizsírozzuk, beletesszük a dagadót, fóliával letakarjuk. 200 fokon alul-felül sütésen 70 percig sütjük.
  7. Akkor levesszük a fóliát, megpirítjuk a dagadót. Grillen, 3-as fokozaton 15 perc alatt.
  8. Amikor kihűlt, nem forró, felszeleteljük, tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 85 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 23847
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 18.

Ajánló

Ha nincs grillező, hagyományosan is piríthatjuk, pár perccel tovább tart.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zárójelbe tettem, hogy "húsvétra", nálunk az asztalra kerülnek a hideg sültek is. Persze, más jeles napokon is elkészítjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!