Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött dagadó Lardee konyhájából

Töltött dagadó Lardee konyhájából
Töltött dagadó Lardee konyhájából
200 perc / előkészület: 20 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hirtelen jött ötlet... volt ez is, az is a hűtőben... kis maradék főtt tojás, fagyasztóban erdei gomba, sajt, vettem bébi spenótot és bacont... gondoltam, nem lehet rossz a kombináció... Hát mondanom sem kell, elfogyott az összes egy evésre :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Én hagymás tört krumplit adtam hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonna kb. felét csíkokra vágjuk, elkezdjük pirítani, majd rádobjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát és fokhagymát, az aprított gombát, a kis kockákra vágott főtt tojást, majd a metéltre vágott spenótot, végül a reszelt sajtot. Sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót reszelünk rá. Kicsit összesütjük.
  2. Levesszük a tűzről és ha kicsit hűlt, beleütjük a nyers tojást is, és összekeverjük.
  3. A húst előkészítjük, sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a tölteléket, összeállítjuk, betekerjük bacon szeletekkel, és hústűvel összefogjuk.
  4. A tepsit kikenjük kókuszzsírral és belefektetjük a husit, pici vizet öntünk alá, mehet rá az alufólia, és mehet a sütőbe.
  5. Kb. 1,5 órát sütjük fólia alatt, olyan 180 C körül, majd ha levesszük a fóliát, 220-240 C-on sütjük tovább, amíg szépen meg nem pirul a szalonna.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 331
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lardee

Mióta szakács: 2010.02.10.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött sertésdagadó, gombás-tojásos masszával töltött dagadó, tojásos-gombás dagadó bacönbe tekerve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1439
sertésdagadó 1.5 kg
spenót 10 dkg
főtt tojás 1 db
tojás 1 db
gomba 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
bacon 25 dkg
sajt 5 dkg
kókuszzsír 1 ek
himalája só 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint