r
Nosalty Logó

Vaníliás piskóta csokoládékrémmel és dióval

Ági78
Vaníliás piskóta csokoládékrémmel és dióval
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A csokoládékrémhez és a díszítéshez

259
Kalória
5.7g
Fehérje
31.3g
Szénhidrát
12.5g
Zsír
28.6g
Víz
94.7g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
17.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A csokoládékrémhez és a díszítéshez

Összesen 259 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A csokoládékrémhez és a díszítéshez

Összesen 2071 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A csokoládékrémhez és a díszítéshez

Összesen 313 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 259 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    100.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    758 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3630.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    791 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1524 mg
  • Nátrium
    906 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    250.7 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    228.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    554 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    539 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1024 micro
Összesen 2071 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 313 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A lisztet, kukoricalisztet és keményítőt kimérjük, elkeverjük a sütőporral.
  2. Egy gyümölcstorta formát kikenünk margarinnal, kiszórjuk zsemlemorzsával.
  3. A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra.
  4. A tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdjük kemény habbá verni, közben fokozatosan hozzáadjuk a kétféle cukrot.
  5. A cukros masszába egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját, azután a vanília aromát, majd a sütőporos lisztkeveréket.
  6. A nyers tésztát eloszlatjuk a sütőformában, kicsit megkocogtatjuk, hogy nagy buborékok ne legyenek benne, majd betesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg aranybarna nem lesz. Ez nagyjából 20 perc.
  7. Míg a tészta sül, elkészítjük a csokoládékrémet. Egy kisebb lábasban felforraljuk a tejszínt, beletördeljük a csokoládét, takarékra vesszük a lángot, és addig kevergetjük, míg a csokoládé teljesen elolvad, és sima krémet kapunk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a margarint, és néha megkeverve hűlni hagyjuk.
  8. A kész tésztát is pihentetjük, egy tálra tesszük, majd mikor kihűlt, megkenjük a csokoládékrémmel.
  9. A diót egy száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk, míg illatos nem lesz, azután megszórjuk vele a tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Ezt a nagyon gyors és könnyű süteményt az anyukám születésnapjára készítettem. Igaz, hogy ma van a napja, de én tegnap, munkából hazafelé jövet megkérdeztem páromat, hogy el tudnánk-e menni anyuékhoz, még este, mert mekkora meglepetés lenne... Azt mondta, lehet róla szó, de még dolgozik, szóval meglátjuk. No erre én, az örök optimista, gyorsan elkészítettem ezt a könnyű kis tortát, mert azért belül tudtam ám, hogy megyünk... :) Anyu szereti a diós, csokoládés süteményeket, szóval ez a süti most csak neki lett kitalálva. :) Hozzátartozik, hogy én még mindezek előtt beszéltem anyuval telefonon, és ő kérdezte is, hogy megyünk-e a hétvégén, de nem tudtam megmondani... Így aztán tényleg igazi meglepi lettünk!:D A süti már csak ráadás volt. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek