r
Nosalty Logó

Tejfölpiskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejfölpiskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 521 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4158 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 280 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 521 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66.9 g

Zsír

  • Összesen
    193.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    717 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5320.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1408 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    2243 mg
  • Nátrium
    1264 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    556.4 g
  • Cukor
    305 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    600.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    778 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    595 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2160 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1030 micro
Összesen 4158 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy közepes tepsit kikenünk és lisztezünk.
  2. Egy kb. 3 l-es tálban a tojásokat, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a sót addig keverjük robotgéppel, /persze lehetfakanállal is,csak úgy fárasztó/, amíg teljesen világos sárga nem lesz.
  3. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, az olajat és végül a sütőporral együtt a lisztet.
  4. Az egészet simára keverjük és a tepsibe öntjük.
  5. Rászórjuk az előkészített gyümölcsöket és előmelegített sütőben, kb.180 fokon szép pirosasbarnára sütjük.
  6. Úgy szoktam megnézni, jó-e már,hogy egy éttermi kést finoman a legvastagabb részbe bököm, egyszóval tűprób! /Amikor nem ragad semmi a lapjára, adunk neki még 2-3 percet, azután kivesszük a sütőből.
  7. Azonnal megszórjuk porcukorral.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 31441
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 03.

Ajánló

Az idénygyümölcstől a fagyasztotton át a konzervig bár mi jó. Aki nem szereti-vagy nem eheti-nyugodtan használjon más csonthéjast.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor először olvastam a recept címét, jót kuncogtam. Ilyen állat nincs is! De van, bátran állíthatom! Már próbáltam sütőpapírra öntve, úgy is jó! Próbáltam plussz csokidarabokkal, úgy is jó! Egyszer, hogy hogy történt nem tudom, nem volt itthon tejfölöm, de volt joghurtom és tejszínem. Ekkor 2 dl tejszín, 1 dl joghurt keverékéből készítettem el, úgy is jó! Szóval, csak bátran, szerintem egy igen jó kis recept! Gyerekeim kedvence.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...