r
Nosalty Logó

Pan di Spagna nutellás mascarponekrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Pan di Spagna nutellás mascarponekrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 935 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5613 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 341 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    59.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1098.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.3 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 935 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    359.3 g
  • Telített zsírsav
    194 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6590.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1724 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    2703 mg
  • Nátrium
    1644 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    499.5 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    497.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1584 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    998 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1561 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1523 micro
Összesen 5613 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 341 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a tésztát: a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáöntjük a lisztet és a sütőport.
  3. A felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk a liszt-tojássárga-cukor keverékbe.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy bármilyen tetszőleges formába öntjük, és kb. 25 perc alatt 180 fokon aranyszínűre sütjük.(Tűpróbával ellenőrizhetjük.)
  5. Amíg a tészta sül, egy nagy tálban robotgéppel habbá verjük a tejszínt.
  6. Beleforgatjuk a mascarponét, majd a nutellát is, és addig dolgoztatjuk a robotgépet, amíg teljesen el nem keverednek az összetevők (a mascarpone, ha nincs jól eldolgozva, hajlamos "pöttyösödni" a nutellában, és a kész süteményen ez kevésbé mutat jól).
  7. Ha kész a tészta, kiemeljük a tepsiből vagy tortaformából, és 15 percre állni hagyjuk, aztánvízszintesen kettőbe vagy háromba vágjuk (attól függ, mekkora formában sütöttük, és milyen vastag lett).
  8. Megtöltjük a krémmel az emeleteket, és kívül is minden irányban bemázoljuk vele.
  9. Legalább 4 órára félretesszük pihenni (addig lehet vigasztalódni a keverőtállal).
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 299
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 34065
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marta barátnőm csinált a múltkor Pan di Spagna-t, vagyis spanyol kenyeret. Azonnal elkértem a receptet, de az íze annyira lefoglalta tudatomat, hogy csak az első készítésnél vettem észre, hogy ez a hangzatos olasz név tulajdonképpen egy egyszerű piskótát takar. Bár én ezt a receptet kaptam, barátnőm szerint ennek is legalább annyi variánsa van, mint a mi piskótánknak: van, aki édes likőrrel vagy kávéval is meglocsolja, és gyakorlatilag bármilyen krémmel vagy lekvárral tölthető/ kenhető/ fogyasztható. Lehet, hogy beszűkült látókörrel rendelkezem, de én egy darabig még maradok ennél a mascarponés-nutellás csodánál... A kép sajnos nem lett az igazi, mert hát mire harmadszorra kattintottam volna, gyakorlatilag szétkapkodták az egészet...

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek