r
Nosalty Logó

Vaníliás-csokoládés kehely

Csaba Magdi
Vaníliás-csokoládés kehely
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rétegezéshez

A piskótához

929
Kalória
17.7g
Fehérje
66.4g
Szénhidrát
66.5g
Zsír
149.2g
Víz
150.1g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
50.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A rétegezéshez

A piskótához

Összesen 929 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A rétegezéshez

A piskótához

Összesen 9288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A rétegezéshez

A piskótához

Összesen 242 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    149.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 929 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.8 g

Zsír

  • Összesen
    665 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1501 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6668.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1632 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    843 mg
  • Foszfor
    2842 mg
  • Nátrium
    1068 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    664 g
  • Cukor
    506 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

Víz

  • Összesen
    1491.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1085 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    763 mg
  • D vitamin:
    288 micro
  • K vitamin:
    372 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    456 micro
  • Kolin:
    1234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1035 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    607 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2996 micro
Összesen 9288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

A rétegezéshez

  1. 2 kisebb lábasba tesszük a főzőtejszínt, 250-250 grammot, és hozzáadva külön az étcsokoládét, külön a fehér csokit, felmelegítjük. Egyet rottyanhat, és félretesszük hűlni.
  2. Elkészítjük a piskótát is. A 4 tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá verjük, és hozzátehetjük óvatosan tovább verve a géppel a sárgákat és a 4 ek cukrot, majd a 4 ek lisztet. Csak alul kikenünk egy tepsit zsiradékkal (az oldalát nem), így szépen feljön magasra. Előmelegített sütőben 180 fokon 5 percig, majd 10-15 percig 150 fokon sütjük. Hagyjuk kihűlni.
  3. Ha már langyos mindkét csoki, hozzákeverünk az étcsokishoz 4 ek mézet, 3 tojás kemény habját, 1 dl borpárlatot vagy konyakot és 50 dkg mascarponét.
  4. A fehér csokoládéshoz 4 ek mézet, 3 tojássárgáját, 1 vaníliarúd kikapart belsejét (vaníliás cukrot vagy vanília port ) és 50 dkg mascarpone sajtot keverünk.
  5. Most rétegezzük a kétféle csokit a piskóta darabokkal és gyümölcsökkel (szezonálisan, ami tetszik vagy fagyasztóban van). Én málnát és kivit használtam.
  6. Fogyasztásig hűtőben tartjuk. Nem kell lefedni 1-2 órára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 8 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C

A legfinomabb pohárkém! Hatalmas adag (ikeás tálban szervírozva).

További receptek

Madártej

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszertünk a madártej, amit talán nem készítünk olyan gyakran, mint érdemes lenne. Hiszen nincs is jobb, mint a hűvös, nagyon vaníliás, híg ...

Rosanics Petra

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek