r
Nosalty Logó

Vaníliás-csokoládés kehely

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csaba Magdi
Vaníliás-csokoládés kehely
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A rétegezéshez

A piskótához

Összesen 929 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A rétegezéshez

A piskótához

Összesen 9288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A rétegezéshez

A piskótához

Összesen 242 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 929 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.8 g

Zsír

  • Összesen
    665 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1501 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6668.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1632 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    843 mg
  • Foszfor
    2842 mg
  • Nátrium
    1068 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    664 g
  • Cukor
    506 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    1491.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1085 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    763 mg
  • D vitamin:
    288 micro
  • K vitamin:
    372 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    456 micro
  • Kolin:
    1234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1035 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    607 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2996 micro
Összesen 9288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

A rétegezéshez

A piskótához

Elkészítés

A rétegezéshez

  1. 2 kisebb lábasba tesszük a főzőtejszínt, 250-250 grammot, és hozzáadva külön az étcsokoládét, külön a fehér csokit, felmelegítjük. Egyet rottyanhat, és félretesszük hűlni.
  2. Elkészítjük a piskótát is. A 4 tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá verjük, és hozzátehetjük óvatosan tovább verve a géppel a sárgákat és a 4 ek cukrot, majd a 4 ek lisztet. Csak alul kikenünk egy tepsit zsiradékkal (az oldalát nem), így szépen feljön magasra. Előmelegített sütőben 180 fokon 5 percig, majd 10-15 percig 150 fokon sütjük. Hagyjuk kihűlni.
  3. Ha már langyos mindkét csoki, hozzákeverünk az étcsokishoz 4 ek mézet, 3 tojás kemény habját, 1 dl borpárlatot vagy konyakot és 50 dkg mascarponét.
  4. A fehér csokoládéshoz 4 ek mézet, 3 tojássárgáját, 1 vaníliarúd kikapart belsejét (vaníliás cukrot vagy vanília port ) és 50 dkg mascarpone sajtot keverünk.
  5. Most rétegezzük a kétféle csokit a piskóta darabokkal és gyümölcsökkel (szezonálisan, ami tetszik vagy fagyasztóban van). Én málnát és kivit használtam.
  6. Fogyasztásig hűtőben tartjuk. Nem kell lefedni 1-2 órára.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1348
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 08.

Ajánló

Ha szedtünk magunknak átlátszó szép pohárba, akár tejszínhabot tehetünk a tetejére. Vagy karamellt is locsolhatunk rá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csaba Magdi 50 recept

A legfinomabb pohárkém! Hatalmas adag (ikeás tálban szervírozva).

Hozzávalók

A rétegezéshez

A piskótához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!