Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás-csokis palacsintatorta

Vaníliás-csokis palacsintatorta
Vaníliás-csokis palacsintatorta
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hát igen, a palacsinta. Imádom varriálni. Most egy bonyolultabbal álltam elő, szerencsére sikerrel!

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsintatésztát a hozzávalókból elkészítjük, csomómentesre kikeverjük, majd kisütjük. Ennél a palacsintatortánál az a lényeg, hogy a tészta egy kicsit vastagabb legyen az átlagosnál.
  2. A vaníliás pudingot megfőzzük, a diót a cukorral és forró tejjel összekeverjük, hogy egy masszát kapjunk. Ha nincs csokiszósz, akkor a kakaóporból és a tejből csinálunk egy masszát.
  3. Egy kör alakú tortaformát használunk, amelynek a szélét le lehet kapcsolni.
  4. Fogunk egy palacsintát, és a csokiszószt jól szétkenjük benne, majd kettéhajtjuk, és a forma aljára helyezzük. Az egyik oldalra, majd így folytatjuk, míg egy sor nincs meg. Kb. 5 db palacsinta jön egy sorba. 4 a szélén és egy a közepébe.
  5. Erre a diókrémet kenjük, majd a pudingot.
  6. Majd jön egy újabb csokiszószos palacsintasor, és rá a diókrém, majd a puding. Ezt addig csináljuk, amíg el nem fogy a palacsinta. (Nekem 3 sor lett.)
  7. Ezt a hűtőbe tesszük legalább egy fél napra, de egy egész jobb, hogy összeálljon.
  8. Amint kivesszük a hűtőből, akkor leszedjük róla sütőforma szélét, majd tejszínt jó keményre felverjük, és hozzáadunk egy zselatinfixet. Ezt rákenjük a palacsintatortára úgy, hogy a kilogó palacsintacsücsköket nem kenjük be. Majd a banánt karikára vágjuk, és feldíszítjük vele. Jó étvágyat!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 003
elküldve: 1
receptkönyvben: 42
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: palacsinta
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csokis-diós-pudingos palacsintatorta, édes palacsintatorony

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

985
finomliszt 20 dkg
tojás 2 db
tej 3 dl
ásványvíz 2 dl
1 csipet
cukor 2 ek
napraforgó olaj 0.75 dl
vaníliaaroma 2 kávéskanál
vaníliás cukor 1 csomag
csokiszósz 1 dl
dió 10 dkg
cukor 3 ek
tej 3 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag
növényi habtejszín 250 ml
zselatinfix 1 csomag
banán 1 db