Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gundel palacsinta mazsola nélkül

Gundel palacsinta mazsola nélkül
Gundel palacsinta mazsola nélkül
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerelmem kedvenc palacsinta receptje. A mazsolát viszont ki nem állhatja, úgyhogy én anélkül készítem.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a diót a cukorral, vanília kivonattal, citromhéjjal, tejjel és a rummal. Lassú tűzön kevergetve sűrűre főzzük.
  2. A palacsintákat megkenjük a diós krémmel, majd négybe hajtjuk.
  3. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd a tejszínt lassan hozzáöntve simára keverjük.
  4. Porcukorral meghintjük a palacsintákat, majd a csokiöntettel meglocsoljuk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 091
elküldve: 6
receptkönyvben: 364
elkészítve: 14/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rumos diós palacsinta, csokiöntetes diós palacsinta, rumos-diós palacsinta csokiöntettel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1175
tojás 3 db
cukor 4 púpozott ek
finomliszt 12 púpozott ek
vaníliás cukor 1 csomag
1 teáskanál
napraforgó olaj 0.5 dl
tej 480 ml
dió 200 g
porcukor 100 g
tej 1 dl
citromhéj 0.5 citromból nyert
vanília kivonat 1 teáskanál
rum 2 ek
étcsokoládé 100 g
habtejszín 1 dl