r
Nosalty Logó

Valentin-napi pavlova torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szikszai Anna
Valentin-napi pavlova torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az alaphoz

A tetejére

Összesen 669 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az alaphoz

A tetejére

Összesen 2675 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az alaphoz

A tetejére

Összesen 194 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 669 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    126.9 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1278.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    373.8 g
  • Cukor
    350 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    700.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 2675 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 194 Kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A tetejére

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A hozzávalókat tegyük egy tálba, és egy robotgép segítségével verjünk kemény habot belőlük. Akkor lesz tökéletes, ha a robotgép keverőjén megáll a hab, és ha megdöntjük az edényt, akkor sem mozdul.
  2. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, a sütőpapír szélére tegyünk fém pogácsaszaggatót, vagy ha van, akkor nehezéket, mert ha légkeveréses sütőben sütjük, akkor beleérhet a lap a krémbe.
  3. Egy spatula segítségével halmozzuk rá a krémet. Két lehetőségünk van: vagy két ugyanakkora kör alakú alapot csináljunk vagy pedig egy nagyot. Az utóbbi esetben azonban vigyázzunk, hogy ne legyen túl vastag, mert félő, hogy a közepe nem sül jól át. Az alapunk legyen olyan 2 ujj magas, kb 20 cm széles, a felülete pedig nagyjából egyenletes.
  4. Mehet a 120 fokra előmelegített sütőbe 75 percre. Ha elkészült, akkor vegyük ki, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A tetejére

  1. Míg az alapunk hűl, daraboljuk fel az epret, és magozzuk ki a gránátalmát, a tejszínt pedig verjük kemény habbá.
  2. Ha teljesen kihűlt az alap, akkor jöhet rá a tejszínhab, jó vastagon. A tetejét pedig szórjuk meg a gyümölcsökkel.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 33839
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Valentin-napi pavlova torta
Szikszai Anna 35 recept

A desszert már tavaly ősz óta megvan, valamiért már akkor tudtam, hogy ezt a habkönnyű csodát, a pavlova tortát, erre az alkalomra szeretném elkészíteni. Egyszerű, olcsó és a habcsók receptem remek alap hozzá. Szerencsére a gyümölcsöket sem horror áron szereztem be, az Aldiban sikerült gránátalmát, áfonyát és epret is kapni jó áron, jó minőségben. A teszt sütés így már meg is volt, egy kedves barátnőmet leptem meg vele a születésnapja alkalmából, igen sikeresen.

Hozzászólások

Kaddu-Laḍḍu

Mmmmm...És a piros bogyósgyümölcsök...hmmmm, a kedvenceim. Tudtad amúgy, hogy a gránátalma termékenységszimbólum, az eper pedig, hasonlóan a meggyhez és a cseresznyéhez, a csókot jelképezi? Garantáltan örülni fog a párod ezek után.

Artemisz

Kedves Elkepestö Schütötök! Még nagyon fiatal lehetsz... :) Elárulom, a férfiakat baromira nem érdekli, mit szimbolizál az eper, ezek n?i hézagkitölt? csacsiságok..., a férfiak ezen csak jót röhögnek, és elégedetten konstatálják, a n?jük (érzékeled a birtokos ragot?) jól manipulálható... Láttál már olyan férfimagazint, amiben -mondjuk- horoszkóp van? Ugye, hogy nem? A férfiakat egy jó pörkölt érdekli (és persze, hogy kell hozzá n?, aki elkészíti...), nem a gránátalma jelentése. Kérlek, ne támadj le, hogy biztos besavanyodott öreglány vagyok. Nem! Csak objektív és mentes minden képmutatástól. :) Üdv. A

VToncsi

Kedves Szikszai Anna! Ugye, csak véletlenül írtál kukoricalisztet a kukoricakeményít? helyett? vagy tényleg kukoricaliszt kellene hozzá? És ha 2 lapban sütöm meg, akkor össze kell ragasztani ?ket tejszínhabbal, vagy akkor 2 pavlovám lesz? Még sose sütöttem ilyet, de ha egyszer? és gyors, megpróbálkoznék vele. Válaszodat el?re is köszönöm.

Szikszai Anna

Kedves VToncsi, Nem, kukoricaliszt kell hozzá. Ha két lapban sütöd meg, akkor két pavlovád lesz :) Ellenben tortát is készíthetsz bel?le, én is rengeteg ilyen gyönyör?ségbe futottam már bele itt a neten. Például: http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/00/0a/69/000a694d1c64e87a64b421c8cc542c0a.jpg Remélem kipróbálod és jól sikerült majd! :) -Anna

pussycat

Bocsanat, hogy beleszolok, de en ugy tudtam eddig, hogy a kukoricakemenyito es a kukoricaliszt egy es ugyanaz. Vagyis mindketto feher nagyon finom liszt fele. Most errol akartam meggyozodni, es a receptedrol a kukoricalisztre kattintottam, hogy magyarazatot kapjak es ott pedig kukoricadarabol keszult recepteket talaltam. Lehet VToncsi is ezert volt zavarban. Felek, hogy felre lett vezetve. Megegyszer elnezest, udv. Veronika

VToncsi

Hát ez az: a kukoricaliszt és a kukoricakeményít? nem ugyanaz. A kukoricakeményít? finom fehér por, akárcsak a burgonyakeményít?; a kukoricaliszt viszont a kukoricadaránál finomabbra ?rölt sárga szín? liszt. Régen a puliszkát is ebb?l f?zték. Igazán nem kötözködni akarok, de egyre több magyar nyelv? receptben látom kukoricalisztnek fordítva azt, ami az angol eredetiben corn-starch vagy corn flour. Ha elkészítem, én kukoricakeményít?t teszek bele. És referálok majd, hogy ízlett. Kellemes napot!

A.Eszter

Biztos, hogy kukorica keményít? kell a Pavlovába, mint általában a habcsókokhoz! Sok TV-s f?z? m?sorban elképeszt? bakikat hagynak benne fordítás után, ez is biztos egy ilyen "hiba". Ezt már nem egyszer, de mondhatni rendszeresen hallom / keményít? és liszt félrefordítását/, és háborít fel, hogy a szinkronizáló nem veszi a fáradságot, és mutatja meg egy cukrásznak/szakácsnak, hogy tényleg jó legyen a recept! Szép napot! Jó sütögetést mindenkinek!

Szikszai Anna

Kedves A.Eszter, Nem fordítottam semmit félre, én így készítem. Eddig is így készítettem. Tehát semmilyen hibáról nincs szó. Természetesen mindeki úgy és azzal készíti a pavlovát, illetve a habcsókot is, amivel szeretné. Nekem a végeredmény így is mindig tökéletes volt, a lényeg véleményem szerint pedig leginkább ez. Szép napot!

pussycat

Vegre egy pavlova recept ahol levan irva, hogy 4 tojas az 15dkg. Koszonom szepen! Ugyanis en csak gyujtom a feherjeket egy kis befottes uvegben lezarva a hutoben, de mire pavlovara vagy habcsokra kerul a sor, mar fogalmam sincs, hogy hany tojasnak a feherje van benne. Udv. Veronika

Lasicz

Hogyan módosul a sütési mód, ha nem légkeveréses a süt?? Ja, és a legalacsonyabb h?fok 150 fok. Felejtsem el az isteni Pavlovát?

Szikszai Anna

Kedves lasicz, Én magasabb h?fokon nem próbálkoznék, mert inkább "megpirul", mint sül, és az nem a legjobb dolog egy pavlova esetében :/

Lasicz

Kedves Anna! Köszönöm a választ, marad az álmodozás...

Törölt felhasználó

Jó napot! :) Nem akarok beleszólni,de szerintem megoldható úgy is, ha 150 a legalacsonyabb h?fok.Szinte teljesen ugyan az a recept minta habcsók/habkarika esetében,amit én már készítettem,és azt csináltam,hogy kinyitottam(résnyire) néha néha a süt? ajtaját,és rövid id?re úgy hagytam. Persze lehet hogy nem válik be ennél.De esetleg megér egy próbát :)

Törölt felhasználó

Kedves Anna, gyönyör? recept, azonban az a nagy harci helyzet, hogy kukoricakeményít? vs. kukoricaliszt ügyben az alábbi apró tényre szeretném felhívni a figyelmét tisztelettel: nagyméret? bolygónk számtalan diverzitásban képviseli az angol nyelvben, oly sok minden elnevezését. A trükk ebben az esetben abban rejlik, hogy a kukoricakeményít?t, amit egyébként valójában a Pavlovához használnak, a világ t?lünk nyugatra es? felén (Amerikában) cornstarchnak hívják, míg Ausztráliában (ahonnan ered a sütemény) cornflour. Itt f?zném hozzá azt a tényt is, hogy így Ausztráliában használatosan a kukoricaliszt - számunkra megtéveszt?en - nem cornflour lesz, hanem corn meal. Tehát, er?sen javasolnám a recept javítását, mert ép az ehhez hasonló, nem kell?képpen tájékozott fordításokból adódóan, sok kukoricaliszttel készült Pavlova létezik a világon, mégis kukoricakeményít? kell hozzá. Maga Donna Hay is egyként kezeli a cornstarch/cornflour kérdést, éppen azért, mert másként hívják a világ két felén. Egyszer és mindenkorra, ne keverjük ezt össze a kukoricaliszttel. Sajnos épp elég nyelvi tévedés van a magyar gasztronómiában enélkül is, ne csak az legyen a válasz, hogy én így készítem és kész...ha Ön így készíti, a fél ország így fogja. A recept egyébként kifogástalan, gratulálok hozzá! Szép napot! Nandi

Hozzávalók

Az alaphoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek