r
Nosalty Logó

Valentin-napi pavlova torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szikszai Anna
Valentin-napi pavlova torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az alaphoz

A tetejére

Összesen 669 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az alaphoz

A tetejére

Összesen 2675 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az alaphoz

A tetejére

Összesen 194 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 669 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    126.9 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1278.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    373.8 g
  • Cukor
    350 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    700.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 2675 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 194 Kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A tetejére

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A hozzávalókat tegyük egy tálba, és egy robotgép segítségével verjünk kemény habot belőlük. Akkor lesz tökéletes, ha a robotgép keverőjén megáll a hab, és ha megdöntjük az edényt, akkor sem mozdul.
  2. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, a sütőpapír szélére tegyünk fém pogácsaszaggatót, vagy ha van, akkor nehezéket, mert ha légkeveréses sütőben sütjük, akkor beleérhet a lap a krémbe.
  3. Egy spatula segítségével halmozzuk rá a krémet. Két lehetőségünk van: vagy két ugyanakkora kör alakú alapot csináljunk vagy pedig egy nagyot. Az utóbbi esetben azonban vigyázzunk, hogy ne legyen túl vastag, mert félő, hogy a közepe nem sül jól át. Az alapunk legyen olyan 2 ujj magas, kb 20 cm széles, a felülete pedig nagyjából egyenletes.
  4. Mehet a 120 fokra előmelegített sütőbe 75 percre. Ha elkészült, akkor vegyük ki, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A tetejére

  1. Míg az alapunk hűl, daraboljuk fel az epret, és magozzuk ki a gránátalmát, a tejszínt pedig verjük kemény habbá.
  2. Ha teljesen kihűlt az alap, akkor jöhet rá a tejszínhab, jó vastagon. A tetejét pedig szórjuk meg a gyümölcsökkel.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 347
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 35603
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szikszai Anna 35 recept

A desszert már tavaly ősz óta megvan, valamiért már akkor tudtam, hogy ezt a habkönnyű csodát, a pavlova tortát, erre az alkalomra szeretném elkészíteni. Egyszerű, olcsó és a habcsók receptem remek alap hozzá. Szerencsére a gyümölcsöket sem horror áron szereztem be, az Aldiban sikerült gránátalmát, áfonyát és epret is kapni jó áron, jó minőségben. A teszt sütés így már meg is volt, egy kedves barátnőmet leptem meg vele a születésnapja alkalmából, igen sikeresen.

Hozzávalók

Az alaphoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek