Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pavlova torta gránátalmával

Pavlova torta gránátalmával
Pavlova torta gránátalmával
110 perc / előkészület: 30 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pavlova torta tulajdonképpen maga az édes bűnbeesés! :) Mivel tömény cukor, illetve cukros habcsók, krém és gyümölcs. Egy igazi ünnepi desszert, így ne a kalóriatartalmát nézd, hanem azt, hogy nagyon-nagyon finom!

hozzávalók / 6 adag

torta

krém

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, amire rajzolunk egy kört (kör alakú tortaformát körberajzolunk, kb. 22 cm-es átmérőjű legyen). Ezután a papírt megfordítjuk, hogy a papír írott oldala kerüljön alulra, és a kört egy pici olajjal megkenjük.
  2. A 4 db friss, szobahőmérsékletű tojást megmossuk, és óvatosan, egyenként szétválasztjuk őket. Nagyon ügyeljünk, hogy a sárgája ne kerüljön bele, ezeket egyéb célra használjuk majd el. A tojásfehérjéket egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a csipet sót, és kemény habbá verjük. Több részletben, apránként beleszórjuk a kristálycukrot, hozzáadjuk az almaecetet és a vanília aromát. Addig kell verni, amíg a cukor szépen elolvad, és szép, fényes, kemény habot nem kapunk.
  3. Az étkezési keményítőt és a porcukrot összekeverjük, és a hab tetejére szitáljuk, majd lazán beleforgatjuk. A habot a kör közepére kanalazzuk (a közepébe mélyedést csinálunk, a szegélyét kissé felmagasítjuk).
  4. Betesszük a sütőbe, és azonnal 140 fokra visszakapcsoljuk, majd kb. 80 percig szárítjuk, sütjük. Amikor már halvány vajszínű, és kemény a felülete, akkor van készen.
  5. A sütés folyamán ne nyitogassuk a sütő ajtaját! Amikor befejeződött a sütés, a sütő ajtaját nyitott állapotban hagyjuk (én egy fakanállal támasztottam ki), és úgy várjuk meg, míg teljesen kihűl a tortalap, ellenkező esetben összeeshet a hab. (Ez az idő legalább 2-3 óra legyen.)
  6. Amikor teljesen kihűlt, itt az ideje feldíszíteni a Pavlova tortánkat. Először is óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt a torta alapról, és helyezzük egy olyan tányérra, amin tálalni szeretnénk. A torta máris díszítésre készen áll.
  7. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd adjuk a mascarponéhoz. A krémhez adjuk a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd alaposan összekeverjük.
  8. Frissen, tálalás előtt kenjük a krémet a tortára, vagyis a torta közepére, majd ráhalmozzuk a gránátalma magokat, vagy bármilyen más idénygyümölcsöt.
  • sütési hőfok: 140°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 669
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habcsóktorta, habcsóktorta mascarponés krémmel, gránátalmás habcsók torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

417
tojásfehérje 4 db
1 csipet
cukor 10 dkg
porcukor 10 dkg
étkezési keményítő 1 evőkanál
almaecet 1 teáskanál
napraforgó olaj 1 teáskanál
vaníliaaroma 1 teáskanál
mascarpone 21 dkg
habtejszín 1.5 dl
porcukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
gránátalma 1 db