r
Nosalty Logó

Pavlova torta erdei gyümölccsel

NS
Pavlova torta erdei gyümölccsel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hozzávalók az alaphoz

Hozzávalók a krémhez

468
Kalória
7.6g
Fehérje
42.7g
Szénhidrát
29.3g
Zsír
39.7g
Víz
11.1g
Koleszterin
96.3mg
Élelmi rost
37g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Hozzávalók az alaphoz

Hozzávalók a krémhez

Összesen 468 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Hozzávalók az alaphoz

Hozzávalók a krémhez

Összesen 3737 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Hozzávalók az alaphoz

Hozzávalók a krémhez

Összesen 285 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 468 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    234.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    341.7 g
  • Cukor
    296 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    317.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 3737 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    62.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 285 kcal

Elkészítés

Hozzávalók az alaphoz

  1. A tojásfehérjét felverjük, félidőnél hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd tovább verjük. Hozzáadjuk az étkezési keményítőt, a fél citrom kifacsart levét, és kemény habbá verjük.
  2. Sütőpapírra kirajzoljuk a tortaformánkat, és kevés olajjal megkenjük, hogy ne ragadjon majd le. A habot a kör közepére kanalazzuk, és eldolgozzuk, a közepébe pedig mélyedést alakítunk ki.
  3. 140 fokon 70 percig sütjük, közben nem szabad a sütő ajtaját kinyitni. Ha megsült, egy fakanál segítségével kitámasztjuk a sütőnk ajtaját, és egy éjszakán át hagyjuk teljesen kihűlni.

Hozzávalók a krémhez

  1. A mascarponét a cukorral, vaníliás cukorral és a tejföllel krémesre keverjük.
  2. A dzsemet és a krémet tálalás előtt kb. 1 órával kenhetjük a tésztára. Végül mehet rá az erdei gyümölcs. Bármilyen gyümölcsöt használhatunk, mindenhogy egy isteni finom tortát kapunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 70 p
  • Sütés hőfoka: 140 °C

Különleges torta, látványos, roppanós, krémes és isteni finom.

További receptek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek