r
Nosalty Logó

Fahéjas almával töltött Pavlova torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jenei Ági
Fahéjas almával töltött Pavlova torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 541 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3242 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 162 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.5 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    212 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 541 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    156.6 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1638.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    580 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.7 g
  • Cukor
    418 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1272 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1418 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1370 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 3242 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 162 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra, a tojásfehérjét verjük fel keményre, és lassan adagoljuk hozzá a cukrot. Amikor már fényes és kemény a hab, keverjük lassan hozzá a balzsamecetet.
  2. Vegyünk elő egy kellő méretű tepsit, a sütőpapírra ceruzával rajzoljuk egy 24 cm átmérőjű kört, és a fél adag hab ¾ részét kenjük rá a kijelölt sablonra. A maradék ¼ részt rakjuk habzsákba, és a krém tetejére készítsünk egy karimát. Így a belsejét majd meg tudjuk tölteni az almás keverékkel és a habbal. Majd ismételjük meg egy másik tepsire is.
  3. A két tepsit a tortalapokkal tegyük a forró sütőbe, vegyük vissza a hőmérsékletet 150 fokra, és 75 percig szárítsuk a lapokat. Ha letelt az idő, kapcsoljuk ki és nyissuk ki a sütő ajtaját, és hagyjuk kihűlni, nem baj, ha berepedezik!
  4. Hámozzuk és csumázzuk ki az almát, vágjuk nagyon apró darabokra, szórjuk meg ízlés szerint cukorral (kb. 2 csapott evőkanál) és fahéjjal, egy kicsit hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek. A tejszínhabot verjük fel keményre.
  5. A már kihűlt lapok közül az egyiket kenjük meg egy kis réteg tejszínhabbal, erre pakoljuk rá az almás-fahéjas-cukros keverék felét, takarjuk be újra tejszínhabbal. Erre rápakoljuk a másik lapot, és megismételjük az előbbi lépéseket. Ha már betakartuk az almás réteget a habbal, akkor díszítsük eperrel.
  6. Pár órára tegyük hűtőbe, hogy összeálljanak az ízek. Az almás keverék finom leve eközben lefolyik a torta szélén, és kellőképp puhává varázsolja. Isteni finom, próbáljátok ki!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x6
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1816
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 07.

Ajánló

Ajánlom mindazoknak, akik szeretik a különleges tortákat, imádják a habcsókot, a fahéjas almát!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fahéjas almával töltött Pavlova torta
Jenei Ági 7 recept

Legkisebbik fiam, Milán imádja a habcsókot. Régóta szemeztem már ezzel a tortával, hát belevágtam, és elkészítettem. Mondanom sem kell, hogy imádták, és pillanatok alatt elfogyott!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!