Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas almával töltött Pavlova torta

Fahéjas almával töltött Pavlova torta
Fahéjas almával töltött Pavlova torta
105 perc / előkészület: 30 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Legkisebbik fiam, Milán imádja a habcsókot. Régóta szemeztem már ezzel a tortával, hát belevágtam, és elkészítettem. Mondanom sem kell, hogy imádták, és pillanatok alatt elfogyott!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ajánlom mindazoknak, akik szeretik a különleges tortákat, imádják a habcsókot, a fahéjas almát!

Szólj hozzá!

elkészítés

Torta alapja

  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra, a tojásfehérjét verjük fel keményre, és lassan adagoljuk hozzá a cukrot. Amikor már fényes és kemény a hab, keverjük lassan hozzá a balzsamecetet.
  2. Vegyünk elő egy kellő méretű tepsit, a sütőpapírra ceruzával rajzoljuk egy 24 cm átmérőjű kört, és a fél adag hab ¾ részét kenjük rá a kijelölt sablonra. A maradék ¼ részt rakjuk habzsákba, és a krém tetejére készítsünk egy karimát. Így a belsejét majd meg tudjuk tölteni az almás keverékkel és a habbal. Majd ismételjük meg egy másik tepsire is.
  3. A két tepsit a tortalapokkal tegyük a forró sütőbe, vegyük vissza a hőmérsékletet 150 fokra, és 75 percig szárítsuk a lapokat. Ha letelt az idő, kapcsoljuk ki és nyissuk ki a sütő ajtaját, és hagyjuk kihűlni, nem baj, ha berepedezik!
  4. Hámozzuk és csumázzuk ki az almát, vágjuk nagyon apró darabokra, szórjuk meg ízlés szerint cukorral (kb. 2 csapott evőkanál) és fahéjjal, egy kicsit hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek. A tejszínhabot verjük fel keményre.
  5. A már kihűlt lapok közül az egyiket kenjük meg egy kis réteg tejszínhabbal, erre pakoljuk rá az almás-fahéjas-cukros keverék felét, takarjuk be újra tejszínhabbal. Erre rápakoljuk a másik lapot, és megismételjük az előbbi lépéseket. Ha már betakartuk az almás réteget a habbal, akkor díszítsük eperrel.
  6. Pár órára tegyük hűtőbe, hogy összeálljanak az ízek. Az almás keverék finom leve eközben lefolyik a torta szélén, és kellőképp puhává varázsolja. Isteni finom, próbáljátok ki!
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 730
elküldve: 1
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Jenei Ági

Mióta szakács: 2012.08.13.
7 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás pavlova, habcsók torta almatöltelékkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

541
tojásfehérje 6 db
cukor 30 dkg
balzsamecet 1.5 teáskanál
alma 4 közepes db
cukor 2 csapott ek
fahéj 1 kávéskanál
eper 15 dkg
habtejszín 500 ml