r
Nosalty Logó

Fahéjas almával töltött Pavlova torta

Jenei Ági
Fahéjas almával töltött Pavlova torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

541
Kalória
6.6g
Fehérje
74.5g
Szénhidrát
26.1g
Zsír
212g
Víz
92.5g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
69.6g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 541 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3242 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.5 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    212 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 541 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    156.6 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1638.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    580 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    446.7 g
  • Cukor
    418 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1272 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1418 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1370 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 3242 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 162 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra, a tojásfehérjét verjük fel keményre, és lassan adagoljuk hozzá a cukrot. Amikor már fényes és kemény a hab, keverjük lassan hozzá a balzsamecetet.
  2. Vegyünk elő egy kellő méretű tepsit, a sütőpapírra ceruzával rajzoljuk egy 24 cm átmérőjű kört, és a fél adag hab ¾ részét kenjük rá a kijelölt sablonra. A maradék ¼ részt rakjuk habzsákba, és a krém tetejére készítsünk egy karimát. Így a belsejét majd meg tudjuk tölteni az almás keverékkel és a habbal. Majd ismételjük meg egy másik tepsire is.
  3. A két tepsit a tortalapokkal tegyük a forró sütőbe, vegyük vissza a hőmérsékletet 150 fokra, és 75 percig szárítsuk a lapokat. Ha letelt az idő, kapcsoljuk ki és nyissuk ki a sütő ajtaját, és hagyjuk kihűlni, nem baj, ha berepedezik!
  4. Hámozzuk és csumázzuk ki az almát, vágjuk nagyon apró darabokra, szórjuk meg ízlés szerint cukorral (kb. 2 csapott evőkanál) és fahéjjal, egy kicsit hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek. A tejszínhabot verjük fel keményre.
  5. A már kihűlt lapok közül az egyiket kenjük meg egy kis réteg tejszínhabbal, erre pakoljuk rá az almás-fahéjas-cukros keverék felét, takarjuk be újra tejszínhabbal. Erre rápakoljuk a másik lapot, és megismételjük az előbbi lépéseket. Ha már betakartuk az almás réteget a habbal, akkor díszítsük eperrel.
  6. Pár órára tegyük hűtőbe, hogy összeálljanak az ízek. Az almás keverék finom leve eközben lefolyik a torta szélén, és kellőképp puhává varázsolja. Isteni finom, próbáljátok ki!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 75 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x6

Legkisebbik fiam, Milán imádja a habcsókot. Régóta szemeztem már ezzel a tortával, hát belevágtam, és elkészítettem. Mondanom sem kell, hogy imádták, és pillanatok alatt elfogyott!

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek