r
Nosalty Logó

Vajon sült tengeri hal zöldséges rizzsel

Ligeti Károly
Vajon sült tengeri hal zöldséges rizzsel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hal

Zöldséges rizs

580
Kalória
50.5g
Fehérje
55.8g
Szénhidrát
16.5g
Zsír
488.7g
Víz
134.4g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
7.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hal

Zöldséges rizs

Összesen 580 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hal

Zöldséges rizs

Összesen 2317 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hal

Zöldséges rizs

Összesen 85 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1140.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    488.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    528 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    1256 micro
  • β-karotin
    4222 micro
  • β-crypt
    244 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    927 micro
Összesen 580 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    202.1 g

Zsír

  • Összesen
    66.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4560.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    364 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    489 mg
  • Foszfor
    2497 mg
  • Nátrium
    714 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    223.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1954.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2113 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    459 mg
  • D vitamin:
    360 micro
  • K vitamin:
    557 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    844 micro
  • Kolin:
    717 mg
  • Retinol - A vitamin:
    456 micro
  • α-karotin
    5025 micro
  • β-karotin
    16888 micro
  • β-crypt
    976 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3708 micro
Összesen 2317 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    622 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 85 kcal

Elkészítés

Hal

  1. A fagyasztott halfilét felengedjük, a felesleges vizet papírtörlővel felitatjuk.
  2. A filéket három felé vágjuk, és minden oldalát megforgatjuk az összekevert fűszerekben, megsózzuk, és meglocsoljuk az olívaolajjal. A kisütésig hűtőbe tesszük.

Zöldséges rizs

  1. A rizst kuktában megfuttatjuk az olajon.
  2. A zöldségeket tetszőleges formára felaprítjuk.
  3. A rizst felöntjük másfélszeres vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a felaprított zöldségeket. Lezárjuk a kukta fedelét, és ha elkezd sípolni, elzárjuk alatta a tüzet. Mire az összes gőzt elengedi, a kuktában minden megpuhul.
  4. Egy serpenyőben vajat forrósítunk, és a halak mindkét oldalát hirtelen kisütjük. Óvatosan forgassuk, hogy a hal ne törjön.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p

Könnyű nyári ebéd vagy vacsora.

További receptek

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek