r
Nosalty Logó

Zöldséggel és burgonyával rakott tőkehalfilé

Lizinka_
Zöldséggel és burgonyával rakott tőkehalfilé
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

437
Kalória
30.6g
Fehérje
25.7g
Szénhidrát
23.6g
Zsír
298.6g
Víz
94g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
5.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 437 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1748 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    298.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2963 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 437 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    122.5 g

Zsír

  • Összesen
    94.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3171.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    1678 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1194.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1509 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11853 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 1748 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    295 micro
  • β-karotin
    705 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

  1. A halszeleteket szobahőmérsékleten kiengedjük. Ezután lecsepegtetjük és kisebb kockákra vágjuk. A burgonyát, sárgarépát, hagymát megtisztítjuk, félretesszük. A burgonyát 2-3 mm vastagságú karikákra vágjuk. Egy méretes tálba tesszük, és ráöntünk 3 evőkanál olajat. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A hagymát félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy méretes serpenyőben felhevítjük a maradék olajat, és a hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát. Kevergetve 10-15 perc alatt összesütjük. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A burgonyát ízlésünknek megfelelő, méretes sütőedénybe terítjük. Ez lehet jénai tál, kisebb méretű tepsi vagy akár tortaforma (én erre a célra egy 22 cm átmérőjű formát használtam) is. A burgonyára tesszük a felkockázott halat. Sózzuk. A halra egyenletesen elterítjük a hagymás répát. A tetejét megkenjük tejföllel. Befedjük alufóliával.
  4. Előmelegített 190 C-os sütőbe tesszük. Ha van a tűzhelyünknél alul-sütési funkció, érdemes azt használni. Kb. 45-50 perc elteltével levesszük a fóliát. Végezzünk tűpróbát, hogy a burgonya puha-e. A tepsit visszatesszük még a sütőbe annyi időre, hogy a tejföl szép, aranyszínűre süljön. Teljesen langyosra hűtjük (mert ilyen hőfokon lehet csak szépen szeletelni), és kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22

A rántott hal gyakori ebéd nálunk. Most úgy gondoltam, hogy a gyönyörű halszeleteket más fajta módon készítem el. Zöldséggel variáltam a halat, no és a köretnek szánt burgonyát vele együtt sütöttem meg. Különleges étel kerekedett belőle.

További receptek

Hagyományos rácponty

Ha valami rácosan készül, akkor biztosak lehetünk abban, hogy találunk majd a tányéron sok-sok hagymát, paradicsomot és paprikát, bizonyos esetekben még tejfölt is. Jelen esetben a fenti ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...