Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséggel és burgonyával rakott tőkehalfilé

Zöldséggel és burgonyával rakott tőkehalfilé
Zöldséggel és burgonyával rakott tőkehalfilé
75 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rántott hal gyakori ebéd nálunk. Most úgy gondoltam, hogy a gyönyörű halszeleteket más fajta módon készítem el. Zöldséggel variáltam a halat, no és a köretnek szánt burgonyát vele együtt sütöttem meg. Különleges étel kerekedett belőle.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha tortaformát használunk, akkor ki kell bélelni alufóliával, hogy a szaft ne folyjon ki a sütőbe.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halszeleteket szobahőmérsékleten kiengedjük. Ezután lecsepegtetjük és kisebb kockákra vágjuk. A burgonyát, sárgarépát, hagymát megtisztítjuk, félretesszük. A burgonyát 2-3 mm vastagságú karikákra vágjuk. Egy méretes tálba tesszük, és ráöntünk 3 evőkanál olajat. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A hagymát félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy méretes serpenyőben felhevítjük a maradék olajat, és a hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát. Kevergetve 10-15 perc alatt összesütjük. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A burgonyát ízlésünknek megfelelő, méretes sütőedénybe terítjük. Ez lehet jénai tál, kisebb méretű tepsi vagy akár tortaforma (én erre a célra egy 22 cm átmérőjű formát használtam) is. A burgonyára tesszük a felkockázott halat. Sózzuk. A halra egyenletesen elterítjük a hagymás répát. A tetejét megkenjük tejföllel. Befedjük alufóliával.
  4. Előmelegített 190 C-os sütőbe tesszük. Ha van a tűzhelyünknél alul-sütési funkció, érdemes azt használni. Kb. 45-50 perc elteltével levesszük a fóliát. Végezzünk tűpróbát, hogy a burgonya puha-e. A tepsit visszatesszük még a sütőbe annyi időre, hogy a tejföl szép, aranyszínűre süljön. Teljesen langyosra hűtjük (mert ilyen hőfokon lehet csak szépen szeletelni), és kínáljuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 723
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
422 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott hal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

435
tőkehalfilé 60 dkg
burgonya 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
sárgarépa 2 közepes db
tejföl 2 dl
olívaolaj 0.6 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint