r
Nosalty Logó

Őzgerinc áfonyaszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Őzgerinc áfonyaszósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 585 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2334 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 153 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    816.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 585 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192 g

Zsír

  • Összesen
    107.5 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    886 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3266.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1934 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.5 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1095 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    51 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 2334 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 153 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst a finomra vágott zöldfűszerekben megforgatjuk.
  2. Felhevítjük a zsírt, és hússzeletek mindkét oldalát megsütjük.
  3. Előmelegített tálra tesszük, és melegen tartjuk.
  4. A mártáshoz a hagymát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük, a hús után visszamaradó zsiradékban megdinszteljük.
  5. Hozzáöntjük a bort, felforraljuk, sóval, borssal fűszerezzük.
  6. Hozzáadjuk az áfonyazselét a tejfölt és jól átforraljuk.
  7. Keveset a húsra öntünk, a többit tálkában kínáljuk mellé.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 26846
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 27.

Ajánló

Burgonyakrokett illik hozzá és egy pohár minőségi félédes vörösbor pl: Egri Merlot.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Újra előkerült a 10 kg-os szakácskönyvem: A főzés nagy enciklopédiája. Ebben találtam ezt a receptet eredetileg vaddisznóhúsból. Én ezt most őzből készítettem el.

Hozzászólások (2)

Edit

Nagyon guszta:))Üdv Edit

Törölt felhasználó

Köszi.))Üdv:Bogi

illesera

Szia Bogi ! Nagyon csábítóan néz ki ez az étel, csak azt nem tudom, hogy a tejföl hová kerül ? És nem kell pácolni a hüst? A vadhúsokat ajánlatos pácolni, hogy puhuljanak/érjenek kicsit ???!!! Neked puha lett ennyi kis sütés után ? Belül nem maradt nyers? Áfonyazselét hol lehet szerezni? Még áfonya dzsemmel találkoztam már, de zselével még nem nagyon ! el?re is köszi a válaszod, üdv era

Törölt felhasználó

Huh..Pedig annyiszor átnéztem hogy nem felejtettem-e ki valamit.Olyan jó hogy ilyen figyelmes vagy.Már javítottam a tejfölt.Nos én nem pácoltam,de való igaz jó hogyha egy éjszakán át pácolva van a vadhús.Igen ez így jól megpuhult és nem maradt nyers.Próbáltam vékonyan szeletelni.Annyi a titka hogy frissen kell fogyasztani vagy melegen tartani.A szakácskönyv is ezt ajánlja.Amikor kih?l megkeményedhet.Az áfonyazselé természetesen áfonyadzsem lehet,ez egyébként zselés állagú volt amit használtam.(penny)Remélem kimerít? választ tudtam adni ha nem írj...Ha van ?zed próbáld ki nagyon fincsi.Üdv:Bogi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek