r
Nosalty Logó

Fűszeres szarvassült

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
nyultanti
Fűszeres szarvassült
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pácoláshoz

A sütéshez

Összesen 574 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pácoláshoz

A sütéshez

Összesen 3455 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pácoláshoz

A sütéshez

Összesen 189 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 574 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    238 g

Zsír

  • Összesen
    221.6 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    940 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3455.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    2260 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1267.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    64 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 3455 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 189 Kcal

Hozzávalók

A pácoláshoz

A sütéshez

Elkészítés

A pácoláshoz

  1. A fűszereket beletesszük kb. 1 liter vízbe, felforraljuk, és kb. fél órán át főzzük, majd kihűtjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a vörösbort és az olajat, majd a húsra öntjük. Legalább 1, de inkább 2-3 napig pácoljuk benne a húst. Mindenképp fedje le a páclé a húst, naponta egyszer-kétszer megforgatjuk.

A sütéshez

  1. A húst jól lecsöpögtetjük, leszárítjuk, a páclét félretesszük. Az olajat felforrósítjuk, a szeletek mindkét oldalát néhány perc alatt megsütjük.
  2. Sütőtálba tesszük a húst, megsózzuk, ráöntjük a serpenyőből a maradék olajat, és ráöntünk annyi páclét is, hogy ellepje. Mellétesszük a félbevágott hagymát és a fokhagymagerezdeket. Tetejére tesszük a szalonnaszeleteket.
  3. Alufóliával lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük, amíg a hús meg nem puhul. Ha kell, a páclét pótoljuk. A sütési idő a hús korától függően 2-4 óra.
  4. Ha megsült, a fóliát eltávolítjuk, és megpirítjuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 278
  • Össznézettség: 131061
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 21.

Ajánló

Köretnek burgonyafánkot készítettem, és ez alkalommal nem a szokásos áfonyaszószt adtam hozzá, hanem rosé lekvárral és chilis körtelekvárral kínáltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres szarvassült
nyultanti 100 recept

Mindig kicsit tartottam a vadhús elkészítésétől, olyan bonyolultnak tűnt a pácolás, a fűszerezés. Aztán kiderült, hogy bár időigényes, de mindenképp megéri. Igazán különleges fogás, és nagyon egészséges, száraz hús (bár ezt jó magyar módra rögtön ellensúlyozzuk egy kis szalonnával).

Hozzávalók

A pácoláshoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek