Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaddisznópörkölt Van3k konyhájából

Vaddisznópörkölt Van3k konyhájából
Vaddisznópörkölt Van3k konyhájából
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hazaérve a munkából a Kedvesem azzal fogadott, hogy van egy fél vaddisznó, ami rám vár a spájzban. Van egy bekerítetlen repcésünk, amire előszeretettel jár rá mindenféle vad. Ide jönnek azóta a környék vadászai, és itt lőtték a mi ebédünket is. Így hát nekiláttam életem első vadasának, az első nokedlimmel. Jól sikerült!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kisebb darabokra vágjuk. Felkarikázzuk a sárgarépát és a petrezselymet. Apróra vágjuk a fokhagymát. A vöröshagymát nyugodtan lehet nagyobbakra szeletelni, úgy is lesz ideje szétfőni. Kevés sóval megszórva az olajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a húst és kissé megpirítjuk. Kevés őrölt köménnyel, pirospaprikával, borssal ízesítjük. Sót nem adunk hozzá, majd csak a legvégén.
  3. Hozzáadjuk a sárgarépát a petrezselymet és a fokhagymát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. (Én fedő alatt főzöm, így nem kellett a vizet pótolni, de szükség esetén öntsünk vizet a húshoz.) Kb 1,5 óra múlva, amikor már majdnem puha a hús, hozzáöntjük a vörösbort, és sózzuk ízlés szerint.
  4. Fél óra alatt elfőzzük a bor alkoholtartalmát, közben kikeverjük a nokedlit és kifőzzük.
  5. Jó étvágyat kívánok!


 

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 16 746
elküldve: 4
receptkönyvben: 86
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Van3k

Mióta szakács: 2012.03.01.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vadpörkölt, pörkölt vadhúsból, vörösboros vaddisznópörkölt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sarai eva
sarai eva Sat, 2014-05-10 17:47

Ma elkészítettem, remek lett. A hozzávaló arányok jók, nem kellett semmin változtatni.
Köszönöm ezt a jó receptet. Üdvözlettel: Éva

477
vaddisznóhús 1.5 kg
vöröshagyma 25 dkg
fokhagyma 6 gerezd
napraforgó olaj 4 ek
sárgarépa 7 db
fehérrépa 3 db
vörösbor 3 dl
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 3 szál