r
Nosalty Logó

Vaddisznópörkölt Van3k konyhájából

Van3k
Vaddisznópörkölt Van3k konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

477
Kalória
55.6g
Fehérje
20.6g
Szénhidrátok
14g
Zsír
364.2g
Víz
-
Koleszterin
4.9g
Rost
7.7g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 477 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2860 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    597.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    364.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    696 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2888 micro
  • β-karotin
    6908 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 477 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    333.9 g

Zsír

  • Összesen
    84.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3586.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    2299 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    2185 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4174 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    17329 micro
  • β-karotin
    41450 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    1472 micro
Összesen 2860 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    591 micro
  • β-karotin
    1413 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 98 kcal

Elkészítés

  1. A húst kisebb darabokra vágjuk. Felkarikázzuk a sárgarépát és a petrezselymet. Apróra vágjuk a fokhagymát. A vöröshagymát nyugodtan lehet nagyobbakra szeletelni, úgy is lesz ideje szétfőni. Kevés sóval megszórva az olajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a húst és kissé megpirítjuk. Kevés őrölt köménnyel, pirospaprikával, borssal ízesítjük. Sót nem adunk hozzá, majd csak a legvégén.
  3. Hozzáadjuk a sárgarépát a petrezselymet és a fokhagymát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. (Én fedő alatt főzöm, így nem kellett a vizet pótolni, de szükség esetén öntsünk vizet a húshoz.) Kb 1,5 óra múlva, amikor már majdnem puha a hús, hozzáöntjük a vörösbort, és sózzuk ízlés szerint.
  4. Fél óra alatt elfőzzük a bor alkoholtartalmát, közben kikeverjük a nokedlit és kifőzzük.
  5. Jó étvágyat kívánok!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 120 perc

Hazaérve a munkából a Kedvesem azzal fogadott, hogy van egy fél vaddisznó, ami rám vár a spájzban. Van egy bekerítetlen repcésünk, amire előszeretettel jár rá mindenféle vad. Ide jönnek azóta a környék vadászai, és itt lőtték a mi ebédünket is. Így hát nekiláttam életem első vadasának, az első nokedlimmel. Jól sikerült!

További receptek

Pesztós húsgolyós burger

Íme egy olaszos burger recept egy kis amerikai csavarral: egyszerű, laktató, gyors és isteni fogás, melyben egy adag pesztóval új szintre emeljük a húsgolyók ízvilágát, majd fűszeres ...

Nosalty

Gong bao csirke

Aki járt már kínai büfében, biztosan találkozott ezzel az alapfogásnak számító csirkeétellel. A gong bao lényege a csirkedarabokhoz hozzákevert pirított mogyoróban rejlik, ha pedig a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...