Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaddisznószűz baconos burgonyával, csiperkével

Vaddisznószűz baconos burgonyával, csiperkével
Vaddisznószűz baconos burgonyával, csiperkével
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már az ötlettől is visítva szaladt szét - malacaimmal az élen - kis kondám.
Hű kocám farkát épp, hogy csak megragadva és Őt visszatartva, tudtam csak rábeszélni a kóstolóra.
Azóta is veregeti a vállam, hogy milyen finom volt!
...hogy ki érti a nőket??????????
 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Söröztem. Jó volt!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst hártyázzuk, sózzuk, borsozzuk, mustározzuk szobahőmérsékleten pihentetjük.
  2. A burgonyát a héjában megfőzzük.
  3. A gombát tisztítjuk, daraboljuk, a citromos vízben előfőzzük, ha kész, hideg vízben kihűtjük.
  4. A bacont szeleteljük, lepirítjuk.
  5. A medvehagymát szeleteljük.
  6. A burgonyát kihűtjük, hámozzuk, szeleteljük.
  7. Egy kiszúróban a burgonyát a pirított baconnal rétegezzük, rétegenként sózzuk, borsozzuk, a tetejére kevés vajat teszünk. A sütőbe tesszük, ott kb. 50 perc alatt összesütjük.
  8. Az utolsó 30 percben a húst kevert olajon körbepirítjuk a kakukkfűvel, majd 190-200 fokos sütőbe téve hat (6!) percig sütjük. Kivesszük, betakarjuk alufóliával, pihentetjük 7-8 percig.
  9. A posírozott gombát olívaolaj és vaj keverékén egy kevés fokhagymával és a darabolt medvehagymával összepirítjuk, sóval, borssal ízesítjük.
  10. Tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 143
elküldve: 2
receptkönyvben: 33
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

z1

Mióta szakács: 2010.12.04.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vaddisznósült medvehagymás-gombás burgonyával, vaddisznószeletek csiperkével

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

z1
z1 / z1 Mon, 2011-04-11 11:04

Szevasz Vezér!
Nem melózol?
Amúgy köszi a dícséretet. Tudod, számít a szavad!
Z.

1083
vaddisznószűz 35 dkg
burgonya 40 dkg
bacon 2 szelet
csiperkegomba 250 g
citromlé 30 ml
medvehagyma 1 csokor
kakukkfű 2 szál
dijoni mustár 1 kk
olívaolaj 1 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
vaj 1 dkg
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint