r
Nosalty Logó

Vaddisznószűz baconos burgonyával, csiperkével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
z1
Vaddisznószűz baconos burgonyával, csiperkével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1079 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2154 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 167 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    80.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    868.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    402.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 1079 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.3 g

Zsír

  • Összesen
    161.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1736.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    968 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    804.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 2154 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 167 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst hártyázzuk, sózzuk, borsozzuk, mustározzuk szobahőmérsékleten pihentetjük.
  2. A burgonyát a héjában megfőzzük.
  3. A gombát tisztítjuk, daraboljuk, a citromos vízben előfőzzük, ha kész, hideg vízben kihűtjük.
  4. A bacont szeleteljük, lepirítjuk.
  5. A medvehagymát szeleteljük.
  6. A burgonyát kihűtjük, hámozzuk, szeleteljük.
  7. Egy kiszúróban a burgonyát a pirított baconnal rétegezzük, rétegenként sózzuk, borsozzuk, a tetejére kevés vajat teszünk.A sütőbe tesszük, ott kb. 50 perc alatt összesütjük.
  8. Az utolsó 30 percben a húst kevert olajon körbepirítjuk a kakukkfűvel, majd 190-200 fokos sütőbe téve hat (6!) percig sütjük.Kivesszük, betakarjuk alufóliával, pihentetjük 7-8 percig.
  9. A posírozott gombát olívaolaj és vaj keverékén egy kevés fokhagymával és a darabolt medvehagymával összepirítjuk, sóval, borssal ízesítjük.
  10. Tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8250
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 10.

Ajánló

Söröztem. Jó volt!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Már az ötlettől is visítva szaladt szét - malacaimmal az élen - kis kondám. Hű kocám farkát épp, hogy csak megragadva és Őt visszatartva, tudtam csak rábeszélni a kóstolóra. Azóta is veregeti a vállam, hogy milyen finom volt! ...hogy ki érti a nőket??????????  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.