r
Nosalty Logó

Vadas hús

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
nyultanti
Vadas hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pácoláshoz

A főzéshez

Összesen 455 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pácoláshoz

A főzéshez

Összesen 2735 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pácoláshoz

A főzéshez

Összesen 115 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    847.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    785 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7384 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 455 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    251.3 g

Zsír

  • Összesen
    135.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1058 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5087.2 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    572 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    2692 mg
  • Nátrium
    1218 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1732.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4711 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    64 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    18567 micro
  • β-karotin
    44304 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    1404 micro
Összesen 2735 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    777 micro
  • β-karotin
    1854 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 115 Kcal

Hozzávalók

A pácoláshoz

A főzéshez

Elkészítés

A pácoláshoz

  1. A zöldségeket a babérlevéllel és a borókabogyóval kb. egy liter vízben puhára főzzük.
  2. Még langyosan ráöntjük a megtisztított, szeletekre vágott húsra, majd 1-2 napig a hűtőben tartjuk.

A főzéshez

  1. A húst kivesszük a pácléből, a levet leszűrjük, a zöldségeket félretesszük.
  2. A szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd ezen a húst fehéredésig mindkét oldalán átsütjük. Felöntjük a páclével, és fedő alatt puhára főzzük.
  3. A zöldségeket botmixerrel összeturmixoljuk, teszünk bele mustárt, tejfölt. Ha nem elég sűrű, kevés lisztet vagy keményítőt adunk hozzá.
  4. A húshoz adjuk, és összeforraljuk vele, sóval, borssal ízesítjük.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 39
  • Össznézettség: 25566
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 05.

Ajánló

Készíthetjük másféle vadhúsból, de akár marhahúsból is. Köretnek adhatunk hozzá zsemlegombócot, knédlit, krumpligombócot, krumplifánkot vagy tésztát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vadas hús
nyultanti 100 recept

Minden családban vannak olyan receptek, amelyek generációkon átívelően vándorolnak, és kétségkívül ezek a legjobbak. Egyszer anyukám meglepett egy saját készítésű szakácskönyvvel, amelyben összegyűjtötte az ilyen családi recepteket. Nagy kincsként őrzöm, a vadas íze mindig a gyerekkoromra emlékeztet.

Hozzávalók

A pácoláshoz

A főzéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek