Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadas hús

Vadas hús
Vadas hús
110 perc / előkészület: 30 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden családban vannak olyan receptek, amelyek generációkon átívelően vándorolnak, és kétségkívül ezek a legjobbak. Egyszer anyukám meglepett egy saját készítésű szakácskönyvvel, amelyben összegyűjtötte az ilyen családi recepteket. Nagy kincsként őrzöm, a vadas íze mindig a gyerekkoromra emlékeztet.

hozzávalók / 6 adag

A pácoláshoz

A főzéshez

ajánlat

Készíthetjük másféle vadhúsból, de akár marhahúsból is. Köretnek adhatunk hozzá zsemlegombócot, knédlit, krumpligombócot, krumplifánkot vagy tésztát.

Szólj hozzá!

elkészítés

A pácoláshoz

  1. A zöldségeket a babérlevéllel és a borókabogyóval kb. egy liter vízben puhára főzzük.
  2. Még langyosan ráöntjük a megtisztított, szeletekre vágott húsra, majd 1-2 napig a hűtőben tartjuk.

A főzéshez

  1. A húst kivesszük a pácléből, a levet leszűrjük, a zöldségeket félretesszük.
  2. A szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd ezen a húst fehéredésig mindkét oldalán átsütjük. Felöntjük a páclével, és fedő alatt puhára főzzük.
  3. A zöldségeket botmixerrel összeturmixoljuk, teszünk bele mustárt, tejfölt. Ha nem elég sűrű, kevés lisztet vagy keményítőt adunk hozzá.
  4. A húshoz adjuk, és összeforraljuk vele, sóval, borssal ízesítjük.
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 11 064
elküldve: 3
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vadas szarvasból, vadas mártás, szarvashús répás szószban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

453
szarvashús 1 kg
fehérrépa 30 dkg
sárgarépa 60 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
borókabogyó 3 db
babérlevél 3 db
füstölt szalonna 10 dkg
mustár 2 ek
tejföl 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint