r
Nosalty Logó

Vadas hús

nyultanti
Vadas hús
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A pácoláshoz

A főzéshez

455
Kalória
41.9g
Fehérje
20.3g
Szénhidrát
22.6g
Zsír
288.8g
Víz
176.3g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
8.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pácoláshoz

A főzéshez

Összesen 455 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pácoláshoz

A főzéshez

Összesen 2735 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pácoláshoz

A főzéshez

Összesen 115 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    847.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    288.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    785 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7384 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 455 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    251.3 g

Zsír

  • Összesen
    135.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1058 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5087.2 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    572 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    2692 mg
  • Nátrium
    1218 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    121.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1732.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4711 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    64 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    18567 micro
  • β-karotin
    44304 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    1404 micro
Összesen 2735 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    777 micro
  • β-karotin
    1854 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 115 kcal

Elkészítés

A pácoláshoz

  1. A zöldségeket a babérlevéllel és a borókabogyóval kb. egy liter vízben puhára főzzük.
  2. Még langyosan ráöntjük a megtisztított, szeletekre vágott húsra, majd 1-2 napig a hűtőben tartjuk.

A főzéshez

  1. A húst kivesszük a pácléből, a levet leszűrjük, a zöldségeket félretesszük.
  2. A szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd ezen a húst fehéredésig mindkét oldalán átsütjük. Felöntjük a páclével, és fedő alatt puhára főzzük.
  3. A zöldségeket botmixerrel összeturmixoljuk, teszünk bele mustárt, tejfölt. Ha nem elég sűrű, kevés lisztet vagy keményítőt adunk hozzá.
  4. A húshoz adjuk, és összeforraljuk vele, sóval, borssal ízesítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 80 p

Minden családban vannak olyan receptek, amelyek generációkon átívelően vándorolnak, és kétségkívül ezek a legjobbak. Egyszer anyukám meglepett egy saját készítésű szakácskönyvvel, amelyben összegyűjtötte az ilyen családi recepteket. Nagy kincsként őrzöm, a vadas íze mindig a gyerekkoromra emlékeztet.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek