Fehérpecsenye

Fehérpecsenye

Leírás

A fehérpecsenye a marha vagy borjú hátsó combjának a része, amely a vesepecsenyével együtt a legnemesebb részei az állatnak. A fehérpecsenye, akárcsak a hátszín és a marhacomb leginkább párolva és sütve fogyasztható, de természetesen megfőzhető levesben és pörköltben vagy tölteni is lehet. A marhahús íze és minősége nagyban függ a tartás és a feldolgozás

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Fehérpecsenye

fehérjetartalom

21.49 g

zsírtartalom

68007.121 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

69.31 g

Hány kalória

gramm

fehérpecsenye?

Top ásványi anyagok

Foszfor

207 mg

Nátrium

58 mg

Magnézium

23 mg

Kalcium

20 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.637 g

Kolin

89.8 mg

Niacin - B3 vitamin

6.42 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.618 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

21.49 g

Zsír

telített zsírsav

3.245 g

egyszeresen telített zsírsav

3.561 g

többszörösen telített zsírsav

0.315 g

koleszterin

68 g

ásványi anyagok

Kalcium

20 mg

Vas

1.81 mg

Magnézium

23 mg

Foszfor

207 mg

Nátrium

58 mg

Cink

3.98 mg

Réz

0.094 mg

Mangán

0.013 mg

Szelén

25.8 µg

szénhidrát

víz

69.31 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.085 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.131 mg

Niacin - B3 vitamin

6.42 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.618 mg

Folát

12 µg

Kolin

89.8 mg

E vitamin

0.33 mg

K vitamin

1.3 µg

B12 vitamin

1.55 µg

B6 vitamin

0.637 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?