Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borscs Myazs konyhájából

Borscs Myazs konyhájából
Borscs Myazs konyhájából
205 perc / előkészület: 25 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

"Bábuska Borscsa"

Párom "Bábuskájától" (бабушка) tanultam ezt a levest, ami inkább egytálétel. Nagyon sok (télen) szükséges vitamin van benne. Mindenki, aki eddig megkóstolta nálam az imádta. Laktató, de nagyon egészséges.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felrakjuk a húsokat köménymagos babérleveles, ételízesítős, borsos vízben, majdnem mintha húslevest raknánk fel.
  2. Közben felrakjuk a céklákat köménymagos citromos lében főni, ha már puha, akkor levesszük, lereszeljük nagy lyukú reszelőn.
  3. Olívaolajon dinszteljük a felszeletelt hagymát és paradicsomot.
  4. A répát a nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  5. Ha a hús már kicsit előfőtt, akkor belerakjuk a paradicsomos hagymát és a répát, majd a céklát, hagyjuk főni, közepes lángon.
  6. Kis kockákra vágjuk a krumplit, azt is belerakjuk.
  7. Majd a végén a savanyúkáposztát és a ketchupot.
  8. A főzés 2-3 órás folyamat, míg a hús meg nem puhul: mikor már majdnem elválik a csonttól, és a különböző lépések között kényelmesen teljen el idő.
  9. Tejföllel/majonézzel tálaljuk ízlés szerint.
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 510
elküldve: 0
receptkönyvben: 79
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Myazs

Mióta szakács: 2010.06.22.
45 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: orosz
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bábuska borscsa, céklás húsos leves, savanyú káposztás leves marhahússal, savanyú káposztás borscs

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cserti jutka
cserti jutka Mon, 2012-02-13 05:33

Kedves Myazs

Köszönöm a választ. Mostmár az oroszkrémtorta receptet is várom. Romániában ettem nagyon finomat, kétszer megcsináltam külömböző receptekböl de egyik kiábránditób volt mint a másik.
Igazán csak tojás ize volt. Akkor eldöntöttem, hogy soha többet deha megjön a recepted akkor megegyszer kiprobálom.

Minden jot kivánva

Jutka

cserti jutka
cserti jutka Sun, 2012-02-12 15:37

Kedves Myazs

A levesed nagyon jól néz ki és finomnak igérkezik. Kiprobálom.
Tudod véletlenül, hogy hogyan készül az oroszok speciális savanyitott káposztája, vagy miben kölömbözik a hagyomanyostol?
Az ilyen különlegességek engem nagyon érdekelnel. Sokszor gondoltam rá, hogy abban a hosszu orosz télben milyen variáciokban eszik a káposztát, mert ugye azt tudjuk, hogy sok káposztát esznek.

Elöre köszönöm válaszodat.

Üdvözlettel
Jutka

Myazs
Myazs / Myazs Sun, 2012-02-12 16:30

Kedves Jutka!

Sajnos nem tudom, mert az a Bábuska "boszorkánykonyhájában" készül, ahova nem sokszor merészkedem be :) Én csak készen láttam, illetve ettem, kevés répa és valami piros, fanyar ízű bogyó is van benne, és valamivel édesebb, mint a magyar. Viszont 3hét múlva költözik ide az egyik orosz szomszédunk felesége Moszkvából, őt kifaggatom róla (meg az igazi orosz krémtortáról, mert az valami isteni) és megosztom veled is.

Kellemes hétvégét!
Myazs

331
levescsont 30 dkg
marhahús 80 dkg
cékla 6 közepes db
sárgarépa 3 db
savanyú káposzta 400 g
burgonya 1 db
paradicsom 4 db
vöröshagyma 1 közepes fej
babérlevél 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 teáskanál
olívaolaj 1 ek
ketchup 1 ek
víz 1.5 l