r
Nosalty Logó

Újévi tejfölös lencsefőzelék malacsülttel

Hobbychef
Újévi tejfölös lencsefőzelék malacsülttel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A főzelékhez:

A malachúshoz:

9181
Kalória
955.3g
Fehérje
56.3g
Szénhidrátok
511.5g
Zsír
3647.5g
Víz
56.4g
Koleszterin
8.9g
Rost
3.3g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A főzelékhez:

A malachúshoz:

Összesen 9181 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A főzelékhez:

A malachúshoz:

Összesen 36719 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A főzelékhez:

A malachúshoz:

Összesen 115 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    955.3 g

Zsír

  • Összesen
    511.5 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4155.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    3641 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    3647.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 9181 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3821.3 g

Zsír

  • Összesen
    2045.8 g
  • Telített zsírsav
    622 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16621.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1376 mg
  • Nátrium
    14564 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    14590 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1472 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 36719 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    52.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    1 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    4 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 115 kcal

Elkészítés

A főzelékhez:

  1. A lencsét előző nap beáztatjuk.
  2. A hagymákat aprítjuk. A sertéstarját daraboljuk.
  3. A hagymát a zsíron megfonnyasztjuk, rátesszük a húst, megpirítjuk. Hozzáadjuk a beáztatott lencsét, fűszerezzük, rámorzsoljuk a füstölthús-kockát. Öntünk rá annyi vizet, hogy ellepje, s elkezdjük főzni.
  4. Amikor a lencse megfőtt, a lisztes tejföllel behabarjuk, s keverünk hozzá mustárt és ecetet.

A malachúshoz:

  1. A malachúst nagyobb darabokra vágjuk, a bőrét beirdaljuk, s egy kizsírozott serpenyőbe rakjuk, rakunk rá egy ág rozmaringot, a félbevágott fokhagymát, öntünk rá egy kevés vizet, fűszerezzük, s fóliával letakarva betesszük a 180 C fokra előmelegített sütőbe. Időnként a zsírral meglocsoljuk.
  2. 1 óra 30 perc után levesszük a fóliát, átkapcsolunk grillfokozatra (200 C fok), s készre sütjük.
  3. Tálaláskor szedünk a tányérra a lencsefőzelékből egy db tarjával, s rakunk mellé egy db malacsültet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 105 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha nem akarunk szegények lenni, újévkor lencsét kell enni. A malacsült is kötelező szilveszterkor, újévkor.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...