r
Nosalty Logó

Lencsefőzelék sült virslivel és kolbásszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Lencsefőzelék sült virslivel és kolbásszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Főzelék

Feltét

Összesen 923 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Főzelék

Feltét

Összesen 2766 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Főzelék

Feltét

Összesen 116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1726 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    948 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    589.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    574 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 923 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129 g

Zsír

  • Összesen
    125.7 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5178 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1407 mg
  • Nátrium
    2845 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1768.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1721 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 2766 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Főzelék

Feltét

Elkészítés

Főzelék

  1. Előző este beáztatjuk a lencsét. Másnap leöntjük róla a vizet, és kb. 1,5-2 l vízben a babérlevéllel főni tesszük.
  2. Mikor megfőtt, hozzákeverjük a mustárt, a sót.
  3. Apróra vágjuk a vöröshagymát, zsírra tesszük és megdinszteljük. Belekeverjük a lisztet, amit barna színűre pirítunk, folytonos keveréssel.
  4. Kis hideg vízzel felengedjük, miután jól elkevertük, besűrítjük a főzeléket vele.
  5. A tejfölben elkeverjük simára a keményítőt, kevés vízzel hígítjuk, és végül hozzáöntjük a főzelékhez. Összefőzzük.
  6. Borsikafüvet szórunk bele!! Tálaláskor szedünk a sült virslis kolbászból a tetejére. Jó étvágyat!!

Feltét

  1. A zsíron az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, hozzátesszük a kolbászt, majd a karikára vágott virslit. Kevés ideig sütjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 5639
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a lencsefőzeléket, mégpedig úgy, hogy azt a mustárt igen is lehessen benne érezni, mivel kicsit savanyítja is és ez jó a lencsének. Nem csak szilveszterkor fogyasztjuk, mivel nem csak finom, de egészséges is!! :-)))

Hozzávalók

Főzelék

Feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek