Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tzatziki ahogy Mayura készíti

Tzatziki ahogy Mayura készíti
Tzatziki ahogy Mayura készíti
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki nem evett még, azért, aki evett már azért, készítse el ezt a könnyű egészséges salátát. Egy barátom egy vendégségben csinált nekünk Tzatzikit, friss grillcsirke mellé. Nekünk nagyon ízlett!! 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Randi előtt ne fogyassz Tzatzikit!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meghámozzuk az uborkákat és reszelővel, melyen a tököt is szokás, lereszeljük.
  2. Ráteszünk az uborkára az 1 tk sót, állni hagyjuk 10 percet, majd kicsavarjuk alaposan.
  3. A tejfölt, vagy a joghurtot tálba öntjük és hozzátesszük az oreganót, a citromlevet, a citromhéjat, valamint a borsot és az olívaolajat, és a reszelt fokhagymát. Összekeverjük és hozzárakjuk a kicsavart uborkát is.
  4. A tetejét megszórjuk oreganóval, és egy kis olívaolajat löttyintünk rá.
  5. Azonnal ehetjük, de hűtőben egész nap eláll.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 544
elküldve: 2
receptkönyvben: 328
elkészítve: 11/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Mayura

Mióta szakács: 2012.04.29.
30 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap

egyéb elnevezések

uborkasaláta görögösen, tzatziki, görög uborkasaláta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bonnbo
bonnbo Sat, 2013-07-20 13:14

A recept majdnem korrekt! De! Annyi kiegészítés talán: az uborkát nem kinyomkodni, hanem szűrőbe tenni -20-25 perces sóban áztatás után és 1/2 óráig lecsurgatni. Célszerű feta sajtot, - a saláta mennyiségétől függően - villával szétnyomkodni, tejföllel folyamatosan kikeverni és homogénként a salátára önteni. És ami a legfontosabb és kimaradt a receptből? Az apróra vágott friss zsenge kapor. Anélkül nem tzatziki a tzatziki!!! Egészségetekre!!!

evaneo
Oli(E)va / evaneo Thu, 2012-05-24 23:31

Kedves balintmonika, ha a tzatzikibe aprora vagott friss mentat teszel (ahogy illik is bele), mert a fodormenta a gyomor termeszetes gyogyszere, soha nem fog megfajdulni a gyomrod. Mehet bele oregano helyett, vagy vele egyutt is. En mindig nagyon eros mentateaval szoktam a gyomromat helyrehozni...Az uborkalevet meg arcra, pakolasnak, hadd szepuljunk...:)

balintmonika
balintmonika Wed, 2012-05-23 17:47

Nem tudom ki hogyan tanulta,de az én anyukám azt mondta,hogy az uborkát nem szabad kinyomkodni,mert a levében van valami anyag ami nélkül egyeseknek megfájdul a gyomra emésztéskor.Kockáztattam.Mivel az uborkát megszabadítottam a levétől,egész érdekes konzisztenciájú salátát sikerült varázsolnom.Az íze fantasztikus.Azt hiszem ezután ecet helyett citromlevet fogok használni, az oregano meg egyszerűen nagyszerű.Ami szintén nem elhanyagolandó:nem fájdult meg a gyomrunk.Mayura,hálás vagyok Neked!

mayura
Mayura / mayura Wed, 2012-05-23 19:42

Szia! Emlékszem amikor, a mami kinyomkodta az uborkát dührohamot kaptam, mert én imádom az uborkát, és a saláta levét (amikor senki nem látja) mindíg megiszom. Ennél a receptnél ha nem csavarod ki nem lesz ilyen krémes, hanem hígabb lesz a leve, és nem olyan jó kis sűrű, sőt így kinyomkodva másnap is jó, a másiknál verziónál az ubi kissé lotyhadt lesz. Egyébként örülök hogy ízlett. Köszi és egészségedre!!!

231
kígyóuborka 2 db
tejföl 3 dl
1 tk
oregánó 1 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 3 ek
bors 1 kk
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert