Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrótorta Katharosz konyhájából

Túrótorta Katharosz konyhájából
Túrótorta Katharosz konyhájából
105 perc / előkészület: 70 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, nem túl édes, érdemes kipróbálni, nálunk bevált.

hozzávalók / 6 adag

Az omlós tésztához

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az omlós tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, hűtőszekrényben fél órán át pihentetjük.
  2. Ezalatt elkészítjük a piskótát: a tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral összekeverjük. A kétféle tojásos masszát laza mozdulatokkal egymásba forgatjuk, közben a kakaós lisztet is beleszórjuk.
  3. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és egy 24 centi átmérőjű tortakarikát ráteszünk, és körberajzoljuk. A piskótamasszát a közepére tesszük, majd egyenletesen a kör nagyságának megfelelően szétkenjük.
  4. Előmelegített sütőben közepes lánggal 180 fokon, légkeveréses sütőben 165 fokon kb. 15 percig sütjük. A papírt még forrón lehúzzuk róla, és a tésztát a tortakarikával kiszúrjuk, így leesik a túlfolyt rész.
  5. Az omlós tésztát ugyancsak kör alakúra lapítjuk, változatlan lánggal kb. 18 percig sütjük, még melegen kiszúrjuk.
  6. A töltelékhez a mazsolát annyi vízben, amennyi ellepi, felforraljuk, levében hűlni hagyjuk, végül jól lecsöpögtetjük. A túrót a citromhéjjal, porcukorral, vaníliás cukorral jól elkeverjük, hozzáadjuk a mazsolát.
  7. A zselatint 1 dl hideg vízben néhány percig duzzasztjuk, utána kevergetve addig melegítjük, amíg föloldódik. Kissé hűlni hagyjuk, ezalatt a tejszínt kemény habbá verjük, majd a túrókrémbe forgatjuk óvatosan, végül az olvasztott zselatint is belecsorgatjuk.
  8. Összeállítás: az omlós tésztát a tortakarikába tesszük egy tálcán, megkenjük a lekvárral. A túrókrém felét rásimítjuk, ráfektetjük a kakaós piskótalapot, rákenjük a maradék túrós krémet, és elsimítjuk.
  9. Hűtőszekrényben legalább 3 órán át dermesztjük, utána forró vízbe mártott késsel körbevágjuk, és leemeljük a formát róla.
  10. Díszítés: a zselatint fél dl vízben föloldjuk, majd a kemény habbá vert tejszínbe csorgatjuk. A felével körbekenjük a torta oldalát és tetejét, a többit habzsákba tesszük, és feldíszítjük vele a tortát. Citromcikkekkel díszítjük, a mogyorót és a csokoládét durvára törjük, és körbe tapasztjuk vele a torta oldalát, és díszítjük a tetejét is. A tejszínt ízlés szerint cukrozhatjuk.
  • sütési hőfok: 165°C
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 251
elküldve: 1
receptkönyvben: 75
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Somat GOLD torta receptverseny
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

réteges túrótorta, túrókrémes torta, túrós torta omlós tésztából

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

949
cukor 5 dkg
vaj 10 dkg
finomliszt 15 dkg
tojássárgája 1 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
sárgabaracklekvár 2 ek
tojás 2 db
cukor 2 csapott ek
finomliszt 2 csapott ek
cukrozatlan kakaópor 1 kk
mazsola 8 dkg
tehéntúró 30 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
porcukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
zselatin 1 ek
habtejszín 5 dl
víz 1 dl
zselatin 0.5 teáskanál
habtejszín 3 dl
citrom 0.5 db
törökmogyoró 5 dkg
étcsokoládé 5 dkg