Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrókrémes malacfürdő torta

Túrókrémes malacfürdő torta
Túrókrémes malacfürdő torta
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ideális meglepetés torta szülinapra! :)

hozzávalók / 6 adag

piskóta

túrókrém

házi krémes krém

rózsaszín malacok

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojássárgáját és fehérjét kettéválasztjuk.
  2. Egy nagy tálban a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral kézi habverővel. Mehet bele egy kis citromlé is (frissen facsart).
  3. A lisztet és a sütőport elkeverjük egy kisebb tálban.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük gépi habverővel.
  5. A tojássárgájához adjuk hozzá a fehérjehabot, csomómentesre keverjük el. Ezután mehet bele szakaszosan a sütőporos liszt is.
  6. A kivajazott (vagy sütőpapírral) bélelt kb. 23 cm-es tortaformába öntsük bele a tésztát, és előmelegített sütőben kb. 180-200 fokon 20 percig sütjük.

Túrókrém

  1. A túrót törjük össze, és adjuk hozzá kb. fél citrom levét, 2-2,5 dl joghurtot és 2 evőkanál cukrot (porcukor vagy nyírfacukor).
  2. A habtejszínt gépi habverővel verjük kemény habbá, és adjuk hozzá a habfixáló port.
  3. A felvert tejszínhabot keverjük össze a túrókrémmel.

Házi krémes krém

  1. Mérjünk ki 800 ml tejet, és a krémes porral gépi habverővel keverjük kb. 5 percig, amíg sűrű krémet kapunk.
  2. Ha nem szeretnénk tasakos krémet készíteni, akkor a hagyományos módon házi krémes krémet készítünk.

A torta összeállítása

  1. A piskóta alapot kettő vagy három felé vágjuk egy éles kenyérvágó késsel.
  2. Az első réteg piskótára egy réteg krémes krémet kenünk. Ezután rátesszük a második piskótalapot, erre ismét krémes krémet kenünk. Ráhelyezzük a harmadik lapot is, erre pedig rákenjük az összes túrókrémet.
  3. A maradék túrókrémet (és ami az oldalán kifolyt) eloszlatjuk a torta oldalán. A babapiskótákat egyesével belemártjuk kb. 2 dl tejbe, ügyelve arra, hogy ne ázzon át teljesen, majd egyből hozzátapasztjuk a torta oldalához. A tortát átkötjük egy szalaggal, ez nemcsak díszít, de összefogja a babapiskótákat is.

Marcipán malackák készítése

  1. A marcipánmasszából vizes kézzel vicces malac figurákat gyurmázunk, és a torta tetején elhelyezzük. (Közvetlen tálalás előtt tegyük a tortára, mert a marcipánmassza sajnos vizet ereszt.)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 782
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Dó_Ri

Mióta szakács: 2014.04.26.
1 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Piggs in mud cake, túrókrémes torta marcipán malacokkal, babapiskótás túrótorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

688
tojás 6 db
cukor 6 ek
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 1 csomag
1 csipet
tehéntúró 250 g
joghurt 200 ml
habtejszín 200 ml
porcukor 2 ek
habfixáló 1 csomag
citromlé 0.5 citromból nyert
tej 800 ml
vaníliás pudingpor 1 tasak
marcipán 100 g
babapiskóta 200 g
tej 2 dl