r
Nosalty Logó

Túrós-pudingporos liszt nélküli süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szabolcsi Ildikó
Túrós-pudingporos liszt nélküli süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 623 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2487 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 202 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2078 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 623 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.9 g

Zsír

  • Összesen
    103.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8312.1 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    1678 mg
  • Vas
    1005 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    2725 mg
  • Nátrium
    1346 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274.3 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    690.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    580 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    484 mg
  • Retinol - A vitamin:
    571 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    743 micro
Összesen 2487 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.5 g
  • Cink
    106 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    82 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    49 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 202 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót áttörjük, a többi hozzávalóval összekeverjük, majd 15 - 20 percre a hűtőbe tesszük, hogy a gríz kissé megdagadjon.
  2. Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  3. A masszát kimargarinozott, prézlivel meghintett tepsibe öntjük. 10 percig hagyjuk ezen a hőfokon, majd 175 fokra levéve a kb. 1/4 óra alatt tűpróbáig sütjük.
  4. Még melegen meghintjük porcukorral, és kihűlés után szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35 x 22
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 69
  • Össznézettség: 52942
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 24.

Ajánló

Mindig, ha könnyű, finom, túrós sütire vágyunk, lehetőleg gyorsan. :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Túrós-pudingporos liszt nélküli süti
Szabolcsi Ildikó 20 recept

Ez a süti az Iza tantis sütim és egy máshol látott ötlet eredménye. Ez utóbbi az volt, hogy a sütibe liszt helyett pudingpor kerül. Az alapreceptemet kicsit feltupíroztam és ez lett belőle. Bátorságomra jellemző :), hogy első alkalommal ajándékba vittem, vagyis nem tudtam megkóstolni. Akkor nyugodtam meg, amikor telefonáltak, hogy azonnal áruljam el, hogyan készült, mert annyira finom. Azóta - ahogy már írtam is - nagy sláger.

Hozzászólások (24)

Il-di.

Nekem már sül! Úgy érzem ma finomat fogunk enni! Üdv.: Ildi

Szabolcsi Ildikó

Hajrá! Remélem ízleni fog! :) Ildi

Koska

megsütöttem, nagyon fincsi lett!

Szabolcsi Ildikó

Kedves Koska! Nagyon örülök, hogy ízlett! :) Ildi

Il-di.

Na, nem voltam rest visszajönni és megírni, hogy nagyon finom sütit ettünk, Neked hála! :) Imádom az ilyen finom, egyszer? dolgokat! Üdv.: Ildi

Szabolcsi Ildikó

Kedves Ildi! Ilyen hozzászólásokért és sikerekért (is) érdemes! :) Köszönöm! Druszád:Ildi :)

Törölt felhasználó

Kedves Lotifut! Na eeeezt ki kell próbálnom!!! :-))) Nyami! Na jó, már holnap megsütöm!

Szabolcsi Ildikó

Kedves Zit! :))) Nagyon örülök, hogy megtetszett a recept! Viszont ... mivel általában soha nem készítek semmit pár alkalom kivételével mindig ugyan úgy :) ... szóval tegnap annyit módosítottam a recepten, hogy csak a tojások sárgáival kevertem ki a tészta alapját és a pihentetési id? után forgattam hozzá a három tojásfehérje - csipet sóval - keményre vert habját. A sütési id? nem változott, viszont a süti még könnyebb lett.

Törölt felhasználó

Mmm, de jóóó!! :-)) Egy gondom van ezzel: képzeld, olyan béna vagyok a fehérjehab keverésében, mindig ripityára töröm, ha meg mégsem, akkor egyben maradnak a tésztában jó nagy habdarabok, amit?l élvezhetetlen. :-((( Ez a m?velet az egyik mumusom (mint varrásnál a cipzár bevarrás). Pedig olyan jók az így készült sütik!

Szabolcsi Ildikó

Kedves Zit! Ne aggódj! Nekem a varrás fogalma a mumus. Egyszer egy varrótanfolyamon - értsd felügyelet mellett - voltam képes egy zsebet fordítva bevarrni. :) Egyébként ezt a "jajcsakafehérjehabösszenetörjön" dolgot nem értem! Hát valahogy csak bele kell keverni! Ha pedig belekeverem, akkor az bizony össze is törik. Ezt a gondolatot tovább folytatva, nem szoktam aggódni. :) Szerintem a lényeg az, hogy lehet?leg minél kevesebb leveg?t veszítsünk el a habból. (Elárulom, hogy tegnap nekem is maradt egészben hab, de úgy vágtam fel a sütit, hogy szinte észre sem lehetett venni.) :)))

Törölt felhasználó

Köszi, Ildi, most azért megnyugtattál. :-) Akkor nekibátorodom, és én is így fogom elkészíteni. Remélhet?leg minél el?bb! :-))

Szabolcsi Ildikó

Hajrá Zit! :)

Törölt felhasználó

nagyon finom szuper egyszer? recept,én egy rész mézet is tettem bele a habos variációt utána olvastam majd legközelebb úgy csinálom én is. köszönjük üdvözlet Ili

Szabolcsi Ildikó

Kedves Mézesbödön! Kedves Ili! Nagyon köszönöm! ?szintén örülök, hogy ízlett és hogy hozzátetted magad. :) Legközelebb én is megpróbálom mézzel. Gondolom így kevesebb cukrot használtál. Ugye? Örömteli napokat kívánok! Ildi

dobosiren

Nagyon finom, egyszer? elkészíteni csak össze kell keverni és már is kész. Az ilyen egyszer? sütiket szeretem. A családomnak is nagyon ízlett.

Szabolcsi Ildikó

Kedves Dobosiren! Köszönöm! :) A receptjeim között találsz még könnyen elkészíthet? sütiket. :) Ildi

Spider1885

Gratulálok a recepthez, nagyon finom lett. A hab belekeverésével kapcsolatban Jamie Olivernél láttam egy jó trükköt. Egy kisebb adagot simán belekeverünk, ett?l lazább lesz a tészta, és utána már lehet nagy mozdulatokkal belekeverni a többit, úgy nem törik össze.

Szabolcsi Ildikó

Kedves Spider1885! Köszönöm, hogy visszajeleztél! Örülök, hogy ízlett és köszönöm a javaslatot is. :) Ildi

Törölt felhasználó

megcsináltam, egyszer? és fincsi. köszi. :)

Törölt felhasználó

Kedves Vena! Örülök a sikerednek és köszönöm, hogy jelezted. :)

Törölt felhasználó

Köszi, köszi, köszi! Nagyon szeretem az ilyen sütiket! El is mentettem. Üdv.: Kata

Törölt felhasználó

Kedves Kat! Köszönöm, köszönöm, köszönöm! :) Üdvözlettel: Ildi

Szabolcsi Ildikó

Kedves NoSalty! Köszönöm! Remélem sokak kedvence lesz ez a süti! :)

Törölt felhasználó

Agyondícsért recept! Én is ki akarom most már próbálni...... :-))))

Szabolcsi Ildikó

Kedves Ruszkicsaj! Csak bíztatni tudlak: hajrááá! :)

Debmo

Kedves Ildikó! Köszönöm a receptet, ma el fogom készíteni.Nagyon szeretem a túrós sütiket, f?leg ha könnyen elkészíthet?, az olvasottakból gondolom, hogy finom is lehet. Majd megírom hogy ízlett.

Szabolcsi Ildikó

Kedves Debmo! Köszönöm és kíváncsian várom a beszámolót. :) Üdvözlettel: Ildi

Debmo

Szia Ildi! A süti beváltotta a hozzá f?zött reményeket, nagyon isteni lett. Mégy egyszer gratula hozzá, és a másik recidet is ki fogom próbálni, a túró és a mazsola már meg van hozzá. Várom a többi alkotásod, el?re is sok sikert.

Szabolcsi Ildikó

Kedves Debmo! Köszönöm! Örülök, hogy sikerült és ízlett a süti! Van még pár recept az oldalamon, de igyekszem újakat is feltenni. Köszönöm a bizalmat! :) Jó pihenést a hétvégére! Ildi

Verano

Egész fini én mintha érezném a pudingport és kevésnek tartom a cukrot!!!! De legközelebb több cukrot teszek bele. De fini alig hült meg fele elfogyott.....................

Szabolcsi Ildikó

Szia Verano! ... azért örülök, hogy még melegen is ennyire ízlik. :) Tudod azt szoktam mondani, hogy bátran lehet kísérletezni! Ha Te ebb?l a receptb?l valami újat alkotsz (akár az arányok változtatásával is) az szerintem csak jó lehet. Gondolkodom, hogy miért érezheted a pudingport? Van egy üzlethálózat. Annak van egy pudingpora, ami 22.- Ft-ba kerül. Én azt használom.

Verano

Szia Én imádok kísérletezni, ami sokszor nem jó! Párom szerint. Sok hagyományos kaját variálok, de már megjegyeztem a hagyományos az hagyományoz, de azokon kívül imádok sütni f?zni! A végén az összhatás nagyon fini. A pudinpor tartja egyben vagyis nagyon nem értem a lényegét miért is van benne! Bocsi lehet amat?r kérdés, de 28 évemmel még nem vagyok rutinos! :-) Csak lelkes! 22,-????? Az jó! Még olyat nem láttam.......

Szabolcsi Ildikó

Szia Verano! Picit megkésve a válasz, bocs! :) Ha én most élelmiszer vegyész lennék, akkor biztosan nagyon sok és okos dolgot mondhatnék Neked a liszt helyett pudingporról, de sajnos nem vagyok. Ezért a javaslatom annyi, hogy próbáld meg így és úgy. Amelyik jobban ízlik a Családodnak, az legyen a befutó. A 22.- Ft, sajnos már 29.- lett, de továbbra is ezzel készítem. :) Üdvözlettel: Ildi

Törölt felhasználó

Szerbusz! Köszönjük szépen a receptet! =) én csak gondolom, hogy finom lett, ugyanis mire odajutottam, hogy én is megkóstolom, addigra elfogyott a tepsinyi adag =) További szerencsés f?z?cskézést =)

Szabolcsi Ildikó

Kedves Kroton! Nagyon köszönöm, hogy elmesélted! Remélem, hogy a legközelebbi adagból már Neked is jut. :) Üdvözlettel: Ildi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek