r
Nosalty Logó

Túrós pogácsa Tésztásfül konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós pogácsa Tésztásfül konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Kenéshez

Összesen 678 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Kenéshez

Összesen 8147 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Kenéshez

Összesen 334 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1120.9 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 678 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    255.7 g

Zsír

  • Összesen
    442.1 g
  • Telített zsírsav
    257 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1886 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13451.3 g
  • Cink
    1319 mg
  • Szelén
    475 mg
  • Kálcium
    1703 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    2918 mg
  • Nátrium
    5577 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    48 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    769.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    754 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3430 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    195 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    875 micro
  • Kolin:
    879 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3366 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    756 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1668 micro
Összesen 8147 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.7 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 334 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Kenéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt langyos tejben kis cukorral 15 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A felfuttatott élesztőt belekeverjük a lisztbe, majd hozzáadunk minden más hozzávalót: a tojássárgáját, vajat, sót, tejfölt, túrót. Alaposan összegyúrjuk. Ne ragadjon a tálhoz, a kezünkre sem. Kellemesen lágy tésztát kell kapnunk. A kis cipót meleg (35 fokos) sütőben 40 percig kelesztjük.
  3. A kétszeresére megkelt tésztát lisztezett deszkán 1,5 cm vastagra nyújtjuk. A tésztából pogácsaszaggatóval kis pogácsákat készítünk. Majd szilikonos papírral bélelt tepsibe tesszük őket, kissé távolabb egymástól, hogy legyen helyük tovább kelni.
  4. Lekenjük a tetejüket a tojásfehérjével, reszelt sajttal meghintjük őket, és 20 percig pihentetjük a nyers pogácsákat sütés előtt.
  5. 25-30 perc alatt pirosra sütjük 180 fokos sütőben.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2558
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 05.

Ajánló

Erre ügyeljünk! Minden kelt tészta hozzávalója, alapanyagai egyformán szobahőmérsékletűek legyenek. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ünnepekre, hétköznapra, vendégségben gyakran ezzel kedveskedem az ismerősöknek, családomnak. Puha és finom, a sajt a tetején kellemesen ropogós.

Hozzávalók

Tésztához

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...