Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajas-túrós pogácsa

Vajas-túrós pogácsa
Vajas-túrós pogácsa
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pogácsát kb. mindenhez lehet enni, előtte utána, csak meghozza az étvágyat vagy csemegének bármikor jó!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat jó alaposan összegyúrjuk.
  2. Kicsit pihentetjük a tésztát, aztán kinyújtjuk kb. 2-3 cm vastagságúra.
  3. A tetejét felvert tojássárgájával megkenve akár azonnal kiszaggathatjuk és süthetjük.
  4. A pogácsát jó forró, előmelegített sütőben kell megsütni, hasonlóan más vajas tésztákhoz.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 202
elküldve: 0
receptkönyvben: 107
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós pogácsa, vajas pogácsa, pogi

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

agathe
agathe Wed, 2013-05-15 00:36

szia, mennyi az a kevés sütőpor? ma délelött kell süssek pogit sürgősen az ovis majálisra :) köszi

Kyngu
Kynga / Kyngu Wed, 2013-05-15 15:32

Szia. Bocsánat a késői válaszért, nem tudtam hamarabb... csapott kávéskanálnyi elég lesz! :)

agathe
agathe Wed, 2013-05-15 20:06

Köszi, a szomszédnénivel megtárgyaltam mondta fél csomag sütőpor jó lesz bele, így mivel dupla adagot csináltam beleraktam 1csomaggal. jó lett. nem nőtt sokat. viszont sótlan lett , mert a sóból se tudtam mennyi kell, hiába kóstoltam, nyersen még tök jó sós volt, megsütve viszont mintha elpárolgott belőle :( még ki kell kisérleteznem. Élesztős változatben is kipróbáltad már kisérletezni ezt a túrósat? (gondolom jobban nőne) arra is kiváncsi lennék. köszi válaszod.

Kyngu
Kynga / Kyngu Fri, 2013-05-17 17:21

Szia! Akkor végülis megoldódott a sütőpor kérdés :) Viszont a sóval már én is jártam így, igazából nem is merek pontos adagot írni, mert még a sók között is lehet különbség! Elkészítés közben kóstolgatok, jó sósra hagyom a nyers tésztát, de pár sütés után kitapasztalod mi a jó!
A kelt tésztás változattal így még nem próbálkoztam, nem tudom milyen lehet. :)

Kyngu
Kynga / Kyngu Sun, 2012-10-28 10:23

Szia! Ez a sütőtől is függ, nekünk régi gázsütőnk van, ami azért nem olyan jó, mint pl. egy villanyos, szóval több idő kell neki! Nézegetni kell, amikor már látod, hogy szépen pirul, ki is veheted! De olyan fél órát mondanék.. de ezt ne vedd 100 %-ra - azt tanácsolnám, hogy sütés közben sűrűbben nézegesd!

Kyttácska
Kyttácska Tue, 2012-10-23 10:55

Nagyon finom lett, szuper recept. Ma csinálhatok új adagot, elfogyott egy pillanat alatt:)

Kyngu
Kynga / Kyngu Tue, 2012-10-23 15:02

Szia! Óha, akkor nagyon kapós lett - de Örülök!! :) Kellemes sütögetést hozzá akkor még! ;)

verjudit
verjudit Sun, 2012-09-23 21:39

Megsütöttem, nagyon finom lett, én egy részére tettem -az ebédből maradt -reszelt sajtot (így azt is feldolgoztam)......hát nem ártott meg neki!, de magában is nagyon jó!!! Köszönöm a receptet!

Kyngu
Kynga / Kyngu Mon, 2012-09-24 09:08

Szia! Nagyon szívesen, örülök, hogy finomra sikerült! A sajt, igen.. az sosem árthat! :)

524
vaj 25 dkg
tehéntúró 25 dkg
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
tojás 1 db