Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-lekváros rakott palacsinta gazdagon

Túrós-lekváros rakott palacsinta gazdagon
Túrós-lekváros rakott palacsinta gazdagon
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Férjem kitalálta, hogy süssek palacsintát. Én pedig kitaláltam, hogy akkor rakott palacsintát csinálok. A Férjemnek annyira ízlett, hogy majdnem egy egész tállal egyedül ő evett meg. Ebből a palacsintatészta mennyiségből 24,5 db palacsinta lett. (A felet én megettem, hogy lemeózzam.) Tartalmas leves mellé nagyon finom második fogás, és a desszert készítését is megspóroljuk. A tepsi méreténél csak az egyik tepsi méretét adtam meg. A másik edény, amibe sütöttem a szilvalekvárost, az egy 24 cm átmérőjű jénai tál.

hozzávalók / 6 adag

A palacsintához

A túrótöltelékhez

A lekváros töltelékhez

A rétegezéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsintatészta elkészítéséhez először a tojásokat beleütjük egy mélyebb tálba. Hozzáadjuk a kristálycukrot, a tejet és az olajat, és robotgéppel simára keverjük, majd hozzáadjuk a sóval elkevert lisztet, és robotgéppel ezt is elkeverjük, majd az ásványvizet is hozzádolgozzuk. Kb. 1 órát pihentetjük.
  2. 0,5 dl olajat egy edénybe öntünk, és minden palacsintasütés előtt a palacsintasütőt kikenjük az olajjal. (Én szilikon ecsetet használok.) Kisütjük a palacsintákat. Egy palacsinta kb. 3 perc alatt sül meg. (Én kb. 2 percet sütöm az első oldalt, és kb. 1 percet a megfordítás után.) A mazsolát langyos vízbe beáztatjuk.
  3. A töltelékhez a túrót egy mélyebb tálba tesszük, és villával összetörjük. Hozzáadjuk a habtejszínt, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a vízbe áztatott, leszűrt mazsolát és a 2 db tojást. Robotgéppel összedolgozzuk. A tejfölt összekeverjük a 10 dkg porcukorral.
  4. A palacsintát megkenjük 1 tk lekvárral, és erre 1 ek túrótölteléket kenünk, és így tekerjük fel. Az összes palacsintát így készítjük el. (A felét házi szilvalekvárral, a felét sárgabaracklekvárral kentem meg a palacsintáim mennyiségének.)
  5. Előveszünk egy tűzálló tálat, és elkezdjük bele rétegezni a palacsintákat. Beleteszünk egy réteg palacsintát, és ezt megkenjük a cukros tejföllel. Erre ellenkezőleg beletesszük a következő sor palacsintát. Ezt megint megkenjük a cukros tejföllel. Erre ellenkezőleg újabb sor palacsinta és újabb tejfölös kenés. (Én két edénybe sütöttem, az egyikbe a szilvásat, a másikba a barackosat.)
  6. Hideg sütőbe tesszük, és 210 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük.
  7. Melegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x26 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 143
elküldve: 4
receptkönyvben: 57
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott palacsinta, kétféle lekvárral és túróval töltött palacsinta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1120
finomliszt 30 dkg
tojás 3 db
tej 3 dl
ásványvíz 5 dl
1 csipet
cukor 1 teáskanál
napraforgó olaj 3 ek
tehéntúró 75 dkg
mazsola 5 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 2 db
habtejszín 2 dl
porcukor 10 dkg
sárgabaracklekvár 30 dkg
szilvalekvár 30 dkg
tejföl 5 dl
porcukor 10 dkg