Nosalty Logó

Túrós-lekváros rakott palacsinta gazdagon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Túrós-lekváros rakott palacsinta gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A palacsintához

A túrótöltelékhez

A lekváros töltelékhez

A rétegezéshez

Összesen 1124 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A palacsintához

A túrótöltelékhez

A lekváros töltelékhez

A rétegezéshez

Összesen 6740 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A palacsintához

A túrótöltelékhez

A lekváros töltelékhez

A rétegezéshez

Összesen 183 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1632.9 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.9 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 1124 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.8 g

Zsír

  • Összesen
    267.4 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9797.6 g
  • Cink
    1958 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1907 mg
  • Vas
    1511 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    2852 mg
  • Nátrium
    974 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    62 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    857.4 g
  • Cukor
    442 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1849 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1565 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    903 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    908 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1540 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1292 micro
Összesen 6740 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.1 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 183 Kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A túrótöltelékhez

A lekváros töltelékhez

A rétegezéshez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A palacsintatészta elkészítéséhez először a tojásokat beleütjük egy mélyebb tálba. Hozzáadjuk a kristálycukrot, a tejet és az olajat, ésrobotgéppel simára keverjük, majd hozzáadjuk a sóval elkevert lisztet, és robotgéppel ezt is elkeverjük, majd az ásványvizet is hozzádolgozzuk. Kb. 1 órát pihentetjük.
  2. 0,5 dl olajat egy edénybe öntünk, és minden palacsintasütés előtt a palacsintasütőt kikenjük az olajjal. (Én szilikon ecsetet használok.) Kisütjük a palacsintákat. Egy palacsinta kb. 3 perc alatt sül meg. (Én kb. 2 percet sütöm az első oldalt, és kb. 1 percet a megfordítás után.) A mazsolát langyos vízbebeáztatjuk.
  3. A töltelékhez a túrót egy mélyebb tálba tesszük, és villával összetörjük. Hozzáadjuk a habtejszínt, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a vízbe áztatott, leszűrt mazsolát és a 2 db tojást. Robotgéppel összedolgozzuk. A tejfölt összekeverjük a 10 dkg porcukorral.
  4. A palacsintát megkenjük 1 tk lekvárral, és erre 1 ek túrótölteléket kenünk, és így tekerjük fel. Az összes palacsintát így készítjük el. (A felét házi szilvalekvárral, a felét sárgabaracklekvárral kentem meg a palacsintáim mennyiségének.)
  5. Előveszünk egy tűzálló tálat, és elkezdjük bele rétegezni a palacsintákat. Beleteszünk egy réteg palacsintát, és ezt megkenjük a cukros tejföllel. Erre ellenkezőleg beletesszük a következő sor palacsintát. Ezt megint megkenjük a cukros tejföllel. Erre ellenkezőleg újabb sor palacsinta és újabb tejfölös kenés. (Én két edénybe sütöttem, az egyikbe a szilvásat, a másikba a barackosat.)
  6. Hideg sütőbe tesszük, és 210 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük.
  7. Melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10292
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gonoszka1 428 recept

A Férjem kitalálta, hogy süssek palacsintát. Én pedig kitaláltam, hogy akkor rakott palacsintát csinálok. A Férjemnek annyira ízlett, hogy majdnem egy egész tállal egyedül ő evett meg. Ebből a palacsintatészta mennyiségből 24,5 db palacsinta lett. (A felet én megettem, hogy lemeózzam.) Tartalmas leves mellé nagyon finom második fogás, és a desszert készítését is megspóroljuk. A tepsi méreténél csak az egyik tepsi méretét adtam meg. A másik edény, amibe sütöttem a szilvalekvárost, az egy 24 cm átmérőjű jénai tál.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

:-))

Gonoszka1

Köszönöm!!!

Hozzávalók

A palacsintához

A túrótöltelékhez

A lekváros töltelékhez

A rétegezéshez

Címlapról ajánljuk

HÚSBAVÁGÓ: ezért bannoljuk egy hétre a húsos recepteket az oldalunkon

Drasztikus kampány mellett döntöttünk itt a Nosaltynál: egy hétre a háttérbe szorítjuk az összes hústerméket tartalmazó receptet az oldalunkon, ezzel figyelmeztetve minden szakácsunkat és olvasónkat: a klímaváltozás sajnos létezik, a húsfogyasztás visszafogása pedig az egyik legkönnyebben megléphető döntés, amivel egyén szinten is tehetünk ellene.

Nosalty

5 bolygóbarát alapanyag, amivel kiválthatod a húst

Akár elkötelezett vegák/vegánok vagyunk, esetleg időszakosan próbáljuk ki a húsmentes étrendet vagy csak szeretünk néha új, izgalmas ízeket megkóstolni, biztosan találkoztunk már néhány húspótló alapanyaggal. Most a legjobban ismert fajtákat ismerhetjük meg még közelebbről.

Nosalty

További cikkek