r
Nosalty Logó

Túrós batyu Tsport konyhájából

NS
Túrós batyu Tsport konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta készítés

Túrós töltelék

481
Kalória
11.8g
Fehérje
60.9g
Szénhidrát
21.3g
Zsír
52.3g
Víz
74.8g
Koleszterin
864.3mg
Élelmi rost
39.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta készítés

Túrós töltelék

Összesen 481 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta készítés

Túrós töltelék

Összesen 5770 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta készítés

Túrós töltelék

Összesen 303 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    578.9 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 481 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.5 g

Zsír

  • Összesen
    255.7 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6946.8 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    730 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1605 mg
  • Nátrium
    1887 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    731 g
  • Cukor
    472 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    628.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1865 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1832 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    770 micro
Összesen 5770 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.7 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 303 kcal

Elkészítés

Tészta készítés

  1. A száraz hozzávalókat összekeverjük. A lisztet, sót, cukrot, élesztőt, hideg vajat összekeverjük egy kicsit. A vaj legyen hideg, és csak addig keverjük a masszát, míg a vaj darabos lesz. Kb 1 cm-es darabok maradjanak.
  2. Egy másik tálban összekeverjük a tojást, a tejet és a vizet (ez meleg legyen).
  3. A 2 masszát összeöntjük, és spatulával lágyan összekeverjük. Nem kell teljesen homogénre, a cél, hogy a vajdarabkák még benne maradjanak. Így egy nyúlós masszát kapunk, de így jó.
  4. Letakarjuk a tálat, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
  5. A tésztát kivesszük a hűtőből, és szobahőmérsékletűre melegítjük. Finoman átgyúrjuk, és 50x50 cm-esre nyújtjuk.
  6. 3 egyenlő részben egymásra hajtjuk, mint a leveleket, és újra kinyújtjuk. Ezt megismételjük 2-3-szor. 2 fele vesszük a tésztát, hogy könnyebb legyen nyújtani, így 2x6 db batyu lesz belőle.
  7. Megtöltjük a túróval, a széleit megkenjük tojással, és 4 oldalát összefogva, felül megtekerve batyut formázunk belőle.

Túrós töltelék

  1. A túrót összetörjük, és hozzáadjuk a cukrot, citromhéjat, citromlevet, és a tojást. A tojás méretétől függően 1 vagy 2 db kell bele.
  2. A túróval megtöltjük a batyukat, és megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

A legfinomabb túrós batyu, amit valaha ettem. A tészta omlós, és puha.

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek