r
Nosalty Logó

Túrós bukta ahogy Becsei Ágnes készíti

Becsei Ágnes
Túrós bukta ahogy Becsei Ágnes készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tészta részhez

A vajas részhez

A töltelékhez

610
Kalória
16.9g
Fehérje
65g
Szénhidrát
30.9g
Zsír
58.5g
Víz
143.9g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
22g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tészta részhez

A vajas részhez

A töltelékhez

Összesen 610 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tészta részhez

A vajas részhez

A töltelékhez

Összesen 6086 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tészta részhez

A vajas részhez

A töltelékhez

Összesen 304 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1024.2 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 610 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.7 g

Zsír

  • Összesen
    309 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10241.8 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    984 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    2090 mg
  • Nátrium
    4312 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    650.3 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    585.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    738 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2316 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1024 micro
Összesen 6086 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.7 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 304 kcal

Elkészítés

A tészta részhez

  1. A vajas részt gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és a hűtőbe tesszük.
  2. A tészta részt elkészítjük, mint a kelt tésztát (élesztőt felfuttatjuk, vajat megolvasztjuk, hozzávalókat összegyúrjuk), mikor kész van, pihentetjük kicsit.
  3. Majd kivesszük a vajas részt a hűtőből, és a kinyújtott tészta rész közepére tesszük (nem kell nagyra nyújtani, csak beleférjen a vajas rész, és rá lehessen hajtani). Két oldalról ráhajtjuk a tésztát egymásra, majd felülről és alulról is. Együtt nyújtjuk, és hajtogatjuk: szimplán, duplán, majd pihentetjük a tésztát. Ezután ismét hajtogatjuk szimplán, duplán, és megint pihentetjük.
  4. Pihentetés után nyújtsuk ki téglalap alakúra a tésztát, és osszuk fel 10 x 10 cm-es négyzetekre. A töltelékből kanalazzunk 1-1 kanálnyi túrótölteléket a tésztára, és hajtsuk fel a 4 sarkát. Először a bal és jobb oldalra esőt egymásra, majd lentről fel és végül fentől le a sarkokat.
  5. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg egész tojással, és hagyjuk még kelni a sütő tetején a melegben kb. 10-15 percre még.
  6. Toljuk az előmelegített sütőbe, és 180 fokon kb. süssük szép aranybarnára őket. Tálalás előtt leszórhatjuk porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Kabinetes recept!:)

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek