Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós bukta ahogy Becsei Ágnes készíti

Túrós bukta ahogy Becsei Ágnes készíti
Túrós bukta ahogy Becsei Ágnes készíti
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kabinetes recept!:)

hozzávalók / 10 adag

A tészta részhez

A vajas részhez

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajas részt gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és a hűtőbe tesszük.
  2. A tészta részt elkészítjük, mint a kelt tésztát (élesztőt felfuttatjuk, vajat megolvasztjuk, hozzávalókat összegyúrjuk), mikor kész van, pihentetjük kicsit.
  3. Majd kivesszük a vajas részt a hűtőből, és a kinyújtott tészta rész közepére tesszük (nem kell nagyra nyújtani, csak beleférjen a vajas rész, és rá lehessen hajtani). Két oldalról ráhajtjuk a tésztát egymásra, majd felülről és alulról is. Együtt nyújtjuk, és hajtogatjuk: szimplán, duplán, majd pihentetjük a tésztát. Ezután ismét hajtogatjuk szimplán, duplán, és megint pihentetjük.
  4. Pihentetés után nyújtsuk ki téglalap alakúra a tésztát, és osszuk fel 10 x 10 cm-es négyzetekre. A töltelékből kanalazzunk 1-1 kanálnyi túrótölteléket a tésztára, és hajtsuk fel a 4 sarkát. Először a bal és jobb oldalra esőt egymásra, majd lentről fel és végül fentől le a sarkokat.
  5. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg egész tojással, és hagyjuk még kelni a sütő tetején a melegben kb. 10-15 percre még.
  6. Toljuk az előmelegített sütőbe, és 180 fokon kb. süssük szép aranybarnára őket. Tálalás előtt leszórhatjuk porcukorral.

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 080
elküldve: 3
receptkönyvben: 103
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túrós batyu, túrós táska, túróval töltött kelt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

610
finomliszt 45 dkg
vaj 3 dkg
porcukor 5 dkg
élesztő 2 dkg
1 dkg
tej 2.5 dl
tojássárgája 2 db
tojás 1 db
finomliszt 5 dkg
vaj 27 dkg
tehéntúró 50 dkg
rétesliszt 5 dkg
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 1 db
mazsola 5 dkg