r
Nosalty Logó

Kapros túrós batyu

BackerMan
Kapros túrós batyu
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

906
Kalória
35.3g
Fehérje
98.8g
Szénhidrát
39.7g
Zsír
175.4g
Víz
120.9g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
18g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 906 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 3627 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 214 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1731.3 g
  • Cink
    295 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    230 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    175.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    28 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    135 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 906 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.2 g

Zsír

  • Összesen
    158.6 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6925 g
  • Cink
    1178 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1345 mg
  • Vas
    918 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1733 mg
  • Nátrium
    1258 mg
  • Réz
    46 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    395.2 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    701.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1642 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    114 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    541 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    605 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    930 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 3627 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.9 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 214 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és a hűtőbe tesszük folpackkal lefedve. (Nekem kb 1,5 napot volt bent, de elég 1-2 óra is.) Összeérnek az ízek.
  2. Felfuttatjuk az élesztőt a langyos tejben, amiben már a cukrot feloldottuk (3 ek).
  3. A lisztbe beletesszük a sót, és az élesztős tejet. Elkezdjük dagasztani, és mikor már kezd morzsás lenni, hozzáadjuk az enyhén meleg, olvadt vajat. (Én dagasztógéppel csináltam.)
  4. Lefedjük, és 40 percet kelesztjük.
  5. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kikenjük a zsírral. (Azért választottam a zsírt, mert finomabb lesz tőle az étel, és nagymama süti filingje lesz.)
  6. A tésztát olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire bírjuk. (Én szeretem, ha vékony a tészta, és vastag a töltelék. :)) Kb 10×10 (cm) kockákra vágjuk, a tejföllel vékonyan megkenjük, és egy kevés cukorral megszórjuk.
  7. A tészta közepére helyezünk kb fél ek túrót, a sarkait összefogjuk, és kicsit csavarva összenyomjuk.
  8. A tetejét egy felvert tojással lekenjük.
  9. Kb 10 percig még pihentetjük, és utána mehet a sütőbe kb 10-15 percre. Mivel a tészta vékony, így könnyen és gyorsan sül. Ha sötétebben szeretjük, akkor tartsuk bent tovább. (Nekem két adag lett ebből a menyiségből, azaz 18 batyu.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x35

Az egyik nap a feleségem csinált palacsintát, és kapros túrósat akart készíteni. De én nem szeretem a sós palacsintát, de a töltelék már be volt keverve. Mondtam neki, hogy lepényt vagy batyut fogok belőle csinálni.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...