r
Nosalty Logó

Kapros túrós batyu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
BackerMan
Kapros túrós batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 906 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 3627 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 214 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1731.3 g
  • Cink
    295 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    230 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    28 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    135 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 906 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.2 g

Zsír

  • Összesen
    158.6 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6925 g
  • Cink
    1178 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1345 mg
  • Vas
    918 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1733 mg
  • Nátrium
    1258 mg
  • Réz
    46 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.2 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    701.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1642 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    114 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    541 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    605 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    930 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 3627 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.9 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és a hűtőbe tesszük folpackkal lefedve. (Nekem kb 1,5 napot volt bent, de elég 1-2 óra is.) Összeérnek az ízek.
  2. Felfuttatjuk az élesztőt a langyos tejben, amiben már a cukrot feloldottuk (3 ek).
  3. A lisztbe beletesszük a sót, és az élesztős tejet. Elkezdjük dagasztani, és mikor már kezd morzsás lenni, hozzáadjuk az enyhén meleg, olvadt vajat. (Én dagasztógéppel csináltam.)
  4. Lefedjük, és 40 percet kelesztjük.
  5. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kikenjük a zsírral. (Azért választottam a zsírt, mert finomabb lesz tőle az étel, és nagymama süti filingje lesz.)
  6. A tésztát olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire bírjuk. (Én szeretem, ha vékony a tészta, és vastag a töltelék. :)) Kb 10×10 (cm) kockákra vágjuk, a tejföllel vékonyan megkenjük, és egy kevés cukorral megszórjuk.
  7. A tészta közepére helyezünk kb fél ek túrót, a sarkait összefogjuk, és kicsit csavarva összenyomjuk.
  8. A tetejét egy felvert tojással lekenjük.
  9. Kb 10 percig még pihentetjük, és utána mehet a sütőbe kb 10-15 percre. Mivel a tészta vékony, így könnyen és gyorsan sül. Ha sötétebben szeretjük, akkor tartsuk bent tovább. (Nekem két adag lett ebből a menyiségből, azaz 18 batyu.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x35
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 24671
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
BackerMan 39 recept

Az egyik nap a feleségem csinált palacsintát, és kapros túrósat akart készíteni. De én nem szeretem a sós palacsintát, de a töltelék már be volt keverve. Mondtam neki, hogy lepényt vagy batyut fogok belőle csinálni.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...