Túrókrémes sakktáblatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Eszter
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
A kakaós piskóta tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
27g finomliszt97 kcal
-
8 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
1g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
2g zselatin6 kcal
-
21g tehéntúró31 kcal
-
8g tej5 kcal
-
21g mascarpone84 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
6 kcal
-
14g citrom2 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
A díszítéshez
-
15 kcal
-
4g kekszmorzsa17 kcal
Összesen
610
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
A kakaós piskóta tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
360g porcukor1393 kcal
-
320g finomliszt1165 kcal
-
91 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
16g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
20g zselatin67 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
100g tej56 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
A díszítéshez
-
182 kcal
-
50g kekszmorzsa210 kcal
Összesen
7300
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
A kakaós piskóta tésztához
-
12.1g tojás15 kcal
-
13.2g porcukor51 kcal
-
11.8g finomliszt43 kcal
-
1.5g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.6g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
0.7g zselatin2 kcal
-
9.2g tehéntúró14 kcal
-
3.7g tej2 kcal
-
9.2g mascarpone37 kcal
-
7.4g porcukor28 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
6.3g citrom1 kcal
-
18.4g habtejszín54 kcal
A díszítéshez
-
2.9g cukrozatlan kakaópor7 kcal
-
1.8g kekszmorzsa8 kcal
Összesen
268
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 27.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 815 g
-
Cink 55 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 316 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.1 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 71.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 25 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 153 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
610
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 186.5 g
Zsír
-
Összesen 327 g
-
Telített zsírsav 136 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1635 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9779.8 g
-
Cink 666 mg
-
Szelén 221 mg
-
Kálcium 1937 mg
-
Vas 528 mg
-
Magnézium 766 mg
-
Foszfor 3791 mg
-
Nátrium 1814 mg
-
Réz 30 mg
-
Mangán 27 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 973.2 g
-
Cukor 621 mg
-
Élelmi rost 57 mg
VÍZ
-
Összesen 854.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1861 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 288 micro
-
Kolin: 989 mg
-
Retinol - A vitamin: 1835 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 303 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1574 micro
Összesen
7300
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 359.8 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 31.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
268
kcal
Hozzávalók
A kakaós piskóta tésztához
-
6 db tojás
-
36 dkg porcukor
-
32 dkg finomliszt
-
4 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
2 ek víz
-
1 csipet só
A krémhez
-
20 g zselatin
-
25 dkg tehéntúró
-
1 dl tej
-
25 dkg mascarpone
-
20 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
5 dl habtejszín
A díszítéshez
-
8 dkg cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A kakaós piskóta tésztához
- A torta alsó lapját félretesszük. A másik két lapot egymásra rakjuk, majd kívűlről befelé haladva, egymás után a tetejére fektetünk, és hegyes késsel körbevágunk 4 különböző méretű (20-16-12-8 cm) tányért/fedőt, egy 4 cm-es pogácsaszaggatót.2x5 db piskóta karikát kapunk.
- A krémhez a zselatint beáztatjuk 1 dl hideg vízbe. A túrót kikeverjük a tejjel, a mascarpone-t a porcukorral, vaníliás cukorral, belekeverjük a túrókrémbe, belereszeljük a citromhéjat és a levét.
- A zselatint felolvasztjuk, hozzákeverjük a túrókrémhez, ebbe jön a felvert tejszín.
- Az alsó tortalapra rátesszük az első, a harmadik, az ötödik piskótagyűrűt, és a köztük lévő árkot kitöltjük a krémmel.
- Ezután váltunk,a krémgyűrűk tetejére kerül a piskótagyűrű, a második, a negyedik és a középső. Ezeket is kitöltjük krémmel.
- Ezt a műveletet megismételjük, négy rétegben változik a tészta és a krém. A maradék krémmel bevonjuk a tortát körbe, a tetejét is.
- Az oldalát kakaós darált keksszel megszórjuk, a tetejére papírból "csipketerítőt" vágunk, rátesszük, majd kakaót szitálunk rá, és óvatosan levesszük a papírt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 18729
- Feltöltés dátuma: 2011. február 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Eszter
1 recept
Bérmálkozásra készítettem, nagyon mutatós torta, nem nehéz elkészíteni.