r
Nosalty Logó

Habos-túrós torta

halkonyat
Habos-túrós torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához:

A krémhez:

A tojáshabhoz:

Összeállításhoz:

561
Kalória
20.8g
Fehérje
53.3g
Szénhidrát
29.7g
Zsír
152.7g
Víz
254g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
37.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához:

A krémhez:

A tojáshabhoz:

Összeállításhoz:

Összesen 561 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához:

A krémhez:

A tojáshabhoz:

Összeállításhoz:

Összesen 3364 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához:

A krémhez:

A tojáshabhoz:

Összeállításhoz:

Összesen 211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    889.6 g
  • Cink
    153 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    118 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    152.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    70 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 561 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.6 g

Zsír

  • Összesen
    178.3 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5337.7 g
  • Cink
    916 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    787 mg
  • Vas
    708 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1690 mg
  • Nátrium
    855 mg
  • Réz
    36 mg
  • Mangán
    29 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    319.5 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    916.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1581 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    88 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    423 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    946 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1561 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1485 micro
Összesen 3364 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.2 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

A piskótához:

  1. A tojásfehérjét felverjük a cukorral, majd hozzáverjük a sárgáját is. A lisztet a kakaóporral elkeverjük, és a tojáshabba forgatjuk.
  2. 25 cm-es kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük a masszát, 160°C-on tűpróbáig sütjük (kb. 40-50 perc). Ha kihűlt, két részre vágjuk.

A krémhez:

  1. A túrót a kétféle cukorral egy villával áttörjük, lereszeljük a citrom héját, szűrőn keresztül belefacsarjuk a levét. A tejszínt felverjük, a vége felé a habfixálókat is hozzáverjük, majd összeforgatjuk a túrós masszával.
  2. A piskótalapok mindkét belső részét lekvárral megkenjük, és beletöltjük a túrókrémet. A tortát a hűtőbe tesszük.

A tojáshabhoz:

  1. A tojásfehérjéből a cukorral és a sóval gőz fölött kemény habot verünk.

Összeállításhoz:

  1. A torta tetejét is megkenjük lekvárral, és rákenjük a tojáshabot. Tetszés szerint díszíthetjük a tortát (én rolettikkel és kb. 3 doboz Smarties csokival díszítettem).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25

Olyan tortát kértek tőlem, ami hasonlít a négerkockához, tehát van rajta sok-sok tojáshab, de legyen benne túró is, az a jó citromos féle, és vidám legyen a díszítése, mert ugye még csak húsz éves az ünnepelt, az még nem olyan sok... hát ez lett belőle :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...