r
Nosalty Logó

Túró Rudi torta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
erazs
Túró Rudi torta 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A kakaós piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 301 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A kakaós piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 2413 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A kakaós piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 292 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.4 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 301 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    113.6 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3691 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1004 mg
  • Nátrium
    810 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.6 g
  • Cukor
    197 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    530 micro
Összesen 2413 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.3 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 292 Kcal

Hozzávalók

A kakaós piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A kakaós piskótához

  1. Elkészítjük a kakaós piskótát: a tojásokat, az olajat és a cukrot habverővel sűrű krémmé keverjük (2-3 perc). Hozzászitáljuk a lisztet, keményítőt, kakaóport és szódabikarbónát, majd fakanállal összekeverjük.
  2. Vajjal / margarinnal kikent gyümölcstorta-formába öntjük, előmelegített sütőben megsütjük.
  3. Amikor kihűlt, egy tálcára borítjuk, megkenhetjük lekvárral vagy nutellával, és elkészítjük a krémet:
  4. A tejfölt felmelegítjük, elkeverjük benne a cukrokat (aki édesebben szereti, inkább tegyen bele többet, mint 4 ek), a citromhéjat, citromlevet és a zselatint, majd rögtön a túrót.
  5. Az elkészült túrókrémet a piskótára kenjük és kb. fél órára hűtőbe rakjuk, míg megdermed.
  6. Elkészítjük a csokimázat: gőz fölött / mikróban megolvasztjuk a feldarabolt csokoládét az olajjal, és a tortán egyenletesen eloszlatjuk. Mivel hideg túróra öntöttük, hűtőbe téve pár perc alatt meg is dermed.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 60193
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 16.

Ajánló

 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Túró Rudi nálunk bármilyen mennyiségben elfogy, még az óriás változat is törpének bizonyul - így azért gazdaságosabb... A torta tésztája pedig olyan vékony, hogy szinte csak keretként szolgál. Attól függően pedig, hogy ki melyik ízt kedveli, a túrókrém alá kerülhet mogyorókrém, eper- vagy baracklekvár stb... 

Hozzászólások

erazs

Bocsánat, valamiért kimaradt: gyümölcstorta-formában sütöttem és az így kapott mélyedésbe kentem a túrókrémet. Egy normál, kerek tortaformához valószín?leg kevés a két tojásos tészta.

P.

Erazs! A recept fényképe felett találsz olyat, hogy "Szerkesztés" Azt megnyomva, utólag még bele tudod írni a receptbe, ami hiányzik, és legalulra görgetve a "Beküldés" gombbal elmentheted. Eszter

erazs

Köszönöm, már javítottam is :)

Törölt felhasználó

grande!!!!!!!!!!! puszini libuca e ribizli :) es ha legkozelebb megyunk meg is kostoljuk :))

Törölt felhasználó

Szia Erazs! Lenne két kérdésem: 1.) a piskótához nem kell külön a tojásfehérjét felverni? 2.) amikor felmelegítettük a tejfölt, akkor már vegyem le a t?zr?l és akkor adjam hozzá az adalékokat, vagy még a t?zön? El?re is köszi a válaszodat!

erazs

Kedves Misonta! Nem kell külön felverni a fehérjéket, ez egy kicsit muffin jelleg? tészta. Készítettem már kakaós piskótából is (akkor persze habbá vertem a tojásfehérjét), de így egy kicsit gyorsabban is elkészül és puhább is a tészta. És igen, vedd le a t?zr?l a tejfölt, ha már meleg, forralni nem szabad mert akkor kicsapódik. Csak a zselatin miatt kell felmelegíteni, hogy jobban feloldódjon. Remélem tetszeni fog a süti, jó étvágyat hozzá!

Törölt felhasználó

Kedves Erazs! Köszönöm szépen a válaszodat, hétvégén meg is csinálom:)!

kadara

Nagyon fincsi, tényleg olyan megenni egy szeletet, mintha egy pöttyöst cuppantottam volna be!!! Viszont szerintem a formát nemcsak kikenni kell, hanem lisztezni is, mert nekem kicsit beleragadt. De tényleg gyors, finom, kedvenc lesz!

Törölt felhasználó

Nekem kicsit gumiszer? lett a túrókrém,legközelebb kevesebb zselatint teszek bele. Amúgy nagyon finom,köszönöm a receptet!

pamelie

kedves erazs! el lehet készíteni keményít? nélkül?

Törölt felhasználó

Persze, én csak azért használok keményít?t, mert puhább és nem szárad ki könnyen a piskóta és a muffin tésztája ha a liszt egy részét keményít?vel helyettesíted. Próbáld majd ki, így a süti másnap is olyan, mintha frissen készítetted volna.

jojel21

Arra vagyok kiváncsi hogyan lesz 3ek tejfölböl egy tortányi túrókrém?

P.

Például azzal a 25 dkg túróval együtt, ami ott van néhány sorral alatta.

erazs

ja :) De nem egy méretes torta ez ám, amolyan kis nasiféle ebéd után, ha a rajkók még éhesek. Végül is kiadósabb, mint egy marék túrórudi, olcsóbb is, tudjuk, mi van benne, gyorsan elkészül és legalább olyan finom.

Törölt felhasználó

Ma megcsináltam.Isteni lett:)Máskor is el fogom készíteni.

Amerellina

Nagyon tetszett a recept! Azt valóban észrevettem, hogy a 26 cm átmér?j? tortaformához a piskóta kicsit kevés, épphogy elterült, így legközelebb abból duplaadagot fogok használni, csak a kommenteket nem olvastam el?tte. Ezen kívül, nekem csak a csokival volt nehézségem, mert nehéz volt szétteríteni, így végül két 90g-os boci csokit tettem a tetejére, mert az els? táblát nem tudtam szétteríteni annyira, hogy kiérjen a széléjig, így a széléhez még egy tábla csokit olvasztottam, így kicsit vastagabb lett a tetején a csoki réteg, de így is elnyerte mindenkinek a tetszését, nagyon díjazták! A baracklekvár (legalábbis én azt használtam) külön alakított a torta ízvilágán, ahogy a túró, a barack és a csoki összeért, nagyon kellemes lett.

erazs

Szia Amerelly! Örülök, hogy tetszett a torta :) Én gyümölcstorta-formában szoktam készíteni, abba kevesebb tészta kell, mint egy normál kerek formába. Én is épp tegnap sütöttem újra, de meggyes krémet tettem a túró alá. (itt a nosalty-n láttam, mákos-meggyes néven, és nagyon finom a pudinggal felf?zött meggybef?tt krémje!) Erika

kiskondi

Szuper lett, megcsináltam :) köszi , hogy megosztottad !!!! :) receptkönyvbe :)

janumet

Szia erazs! Valami finom és gyors túrós sütire vágytam...Ez a recept épp ilyen.Sikert aratott! Kinyomtatva a receptfüzetembe díszeleg :) Gyakran lesz a palettán! Szép napot, Évi

Törölt felhasználó

Dupla adaggal indítottam mivel vendégeket vártam.A tészta egy picit vastag lett a krémhez viszonyítva.Az ízében viszont nem találtunk kivetni valót.Fogok én még kisérletezni a recepttel.

Tmea

Az arányokkal nekem is meggy?lt a bajom. Szerintem is sok a tészta a krémhez, vagy a krém kevés. És szerintem a megadott tepsi mérete is túl nagy. Viszont tényleg finom túró rudi íze van, úgyhogy érdemes kísérletezni az arányokkal!

Hozzávalók

A kakaós piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek