r
Nosalty Logó

Meggyes túrótorta Vivuc konyhájából

Vivuc
Meggyes túrótorta Vivuc konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Túrókrém

Meggyes töltelék

Összeállítás

524
Kalória
17.1g
Fehérje
66.2g
Szénhidrát
20.7g
Zsír
96.7g
Víz
226.3g
Koleszterin
787.5mg
Élelmi rost
28.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Meggyes töltelék

Összeállítás

Összesen 524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Meggyes töltelék

Összeállítás

Összesen 3145 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Meggyes töltelék

Összeállítás

Összesen 204 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.8 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    96.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.7 g

Zsír

  • Összesen
    124 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3959 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    1386 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    397.1 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    580.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    912 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1490 micro
Összesen 3145 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.8 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 204 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd félretesszük.
  2. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a liszt felét, elkeverjük. Mivel így már sűrű a tészta, a fehérje felét is belekeverjük, csak utána adjuk hozzá a maradék lisztet. Ezek után a megmaradt fehérjét óvatosan beleforgatjuk (minél több levegő maradjon benne, mert ettől emelkedik meg a piskóta).
  3. Sütőpapírral kibélelt, kapcsos tortaformába öntjük. 175 fokon 25 perc alatt megsütjük. Míg kihűl, jöhetnek a töltelékek.

Túrókrém

  1. A habtejszínt habfixálóval felverjük.
  2. A túrót a vaníliás cukorral villával puhára törjük, majd a tejszínhabbal simára kikeverjük.

Meggyes töltelék

  1. A meggybefőttet lassú tűzön feltesszük főni. Mikor megmelegszik, kiveszünk a levéből, és elkeverjük benne a pudingport csomómentesen.
  2. Ha már forr, hozzáadjuk a cukrot és a kikevert pudingport. Addig kevergetjük, míg kocsonyás lesz az állaga.
  3. Kiveszünk belőle 5 evőkanálnyit, hozzákeverjük a langyos vízzel kikevert zselatint, és ez kerül a tetejére. A többit botmixerrel nagyjából pürésítjük, de azért maradjanak benne meggydarabok.

Összeállítás

  1. A kihűlt piskótát kettévágjuk, megtöltjük a túrókrémmel, majd a kihűlt pürésített meggyel. Rátesszük a tetejét, és ráöntjük a zselatinos meggyeket.
  2. Hűtőbe tesszük pihenni. Azonnal is finom, de jót tesz neki, ha pihenhet egy éjszakát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

Szerettem volna valami tortát készíteni, így hát bekukkantottam a hűtőbe, és ez sült ki belőle.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek