r
Nosalty Logó

Túrórudi torta SüniSüti konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SüniSüti
Túrórudi torta SüniSüti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 523 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 5227 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 252 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    830.9 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    103 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 523 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182 g

Zsír

  • Összesen
    277.7 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8309.3 g
  • Cink
    1313 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1155 mg
  • Vas
    1028 mg
  • Magnézium
    577 mg
  • Foszfor
    2852 mg
  • Nátrium
    1133 mg
  • Réz
    54 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515.4 g
  • Cukor
    420 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    966.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1530 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    392 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    1203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1510 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2029 micro
Összesen 5227 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.5 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 252 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Dekoráció

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjét pedig 1 ek cukorral kemény habbá verjük.
  2. A sárgájához hozzáadjuk a sót, a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, és csomómentesre keverjük.
  3. Ehhez a masszához először hozzáadunk 1-2 kanál tojáshabot, így lágyítjuk a masszát, a többi habot pedig óvatosan hozzáforgatjuk.
  4. Sütőpapírral kibélelt tortaformába kanalazzuk a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt tűpróbáig sütjük.
  5. Sütés után hagyjuk kihűlni, majd középen kettévágjuk.

Krém

  1. A krémhez a túrót áttörjük, a tejszínt egy kanál cukorral remegős habbá verjük.
  2. A túróhoz hozzákeverjük az átszitált porcukrot és a vaníliás cukrot, meg a vanília aromát.
  3. Ekkor a vízben oldódásig melegítjük a zselatinport, és ezt is a túrós keverékhez adjuk, majd hozzáadjuk a felvert habtejszínt.
  4. A félbevágott piskótalapok közé töltjük a túrókrémet, és a maradékkal bevonjuk a tetejét és az oldalát is, ha van kedvünk, nyomózsákkal csinos mintát is rajzolhatunk a peremére, hogy később ne tudjon lefolyni a csokimáz róla.
  5. Néhány órára berakjuk a hűtőbe, hogy szépen összeálljon.

Dekoráció

  1. Kivesszük a hűtőből a túró rudikat és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre melegedjenek (különben törik), majd meleg vízbe mártott késsel ferdén kettévágjuk őket.
  2. A csokimázhoz apró darabokra törjük a csokoládét, hozzáadjuk az olajat és a habtejszínt, majd lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk, végül a torta tetejére öntjük, és szépen elegyengetjük.
  3. Mikor már nem forró a máz, óvatosan beleültetjük a félbevágott rudikat, és megszórjuk ízlés szerint dekor cukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 65
  • 7 napos nézettség: 655
  • Össznézettség: 531662
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Túrórudi torta SüniSüti konyhájából
SüniSüti 80 recept

Ezt a tortát Tesóm szülinapjára készítettem, aki nagy pirospöttyös rajongó, ráadásul már egy ideje külföldön dolgozik, így adta magát az ötlet.

Hozzászólások (46)

dombinori

húúú de szép torta, biztosan finom is! :-)

SüniSüti

Köszönöm szépen :) Gyorsan fogyott ;)

ma.il

ez szenzációsan néz ki :)

SüniSüti

Kedves t?led, örülök, hogy tetszik :)

babybogyo74

Én ilyet kaptam Anyukámtól szülinapomra, még februárban. Isteni volt! :) Kár, hogy ide nem tudok képet rakni... :)

SüniSüti

Biztos nagyon jól sikerült :)

Törölt felhasználó

Szia. Nem tudom mit rontottam el a csokimáznál,de a végeredmény az lett,hogy nem tudtuk felszeletelni,mert k?kemény a teteje. Igazából most van egy széttrancsírozott masszánk 3000 ft-ért. Biztos,hogy az a baj,hogy én eddig soha nem csináltam tortabevonóból mázat,én csak az ?srégi hagyományos mama módszert alkalmaztam eddig,és ez most nagy csalódás.

SüniSüti

Sajnálom, hogy túl kemény lett :( Én már jóideje nem használok tortabevonót, mert többször csalódtam benne. Nekem a FinCare étcsokoládéja vált be, az nem lesz olyan kemény amikor megköt hála az olajnak és a habtejszínnek.

Törölt felhasználó

Köszi a választ,én sem fogok többet tortabevonót használni. Amúgy a torta többi része isteni finom lett:)

SüniSüti

Örülök, hogy az íze nem okozott csaláódást :) A kemény csokibevonó ellen pedig jó trükk lehet a forróvízbe mártott késsel való szeletelés a trancsírozás elkerülése végett ;)

apollo80

Sziasztok,ha a felolvasztott tortabevonóba tejszínt (folyékony habtejszínt) kevertek,nem lesz kemény,s?t...nagyon finom íze lesz!

hu1asn0

Szia SüniSüti, nekem egyszer már egy ilyen arányú tészta rántotta lett a sok tojástól. Bizos, hogy 8 db kell bele?

SüniSüti

Egészen biztos :) Én mindig így készítem, még Anyukámtól tanultam az arányokat és sosem lett rántotta: ahány tojás annyi ek cukor és liszt - ez utóbbit jelen esetben fele mennyiségben kakaóporra cseréltem. Fontos, hogy a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük és a fehérjehabot ne nagyon törjük össze keveréskor.

Taju

Ezt én is meg tudom er?síteni, ha belekotyoghatok... :) Csak én még fele mennyiségben hideg vizet is teszek bele (8 kanálnyihoz 4-et). A hozzávalók összekeverését viszont fordítva csinálom: el?ször a kemény hab, aztán bele a sárgája, bele a porcukor, és a liszt - közben pedig teker a robotgép folyamatosan.

holdcsillag

Szia.A só miért kell a piskótába?

SüniSüti

A só kihagyható, de minden édesnek jót tesz egy csipet só, kihozza az ízeket :)

Cinuka

Szia! Köszönjük a receptet, férjem elkészítette a nagy fiam szülinapjára, nagyon nagy sikere volt!!! Isteni finom ! :)

SüniSüti

Ezt öröm hallani :D Köszönöm!

hencsi05

Sziasztok lenne egy kérdésem hogy a hulala tejszin is jó bele

SüniSüti

Szia! Persze, hogy jó :)

hencsi05

Köszönöm szépn

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Dekoráció

Címlapról ajánljuk

A friss zöldfűszerekkel való főzés 4 szabálya

Fűszerek nélkül elég unalmas lenne a főzés, ezt szerintem senki nem tagadja. A szárított ízesítők mellett pedig a friss növények az igazi nagyágyúk a konyhában. Ugyan tárolásuk kissé macerás, de minden törődést meghálálnak fantasztikus aromájukkal, ha megfelelően bánunk velük.

Lakos Benedek

További cikkek