Nosalty Logó

Túrórudi torta SüniSüti konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SüniSüti
Ezen a képen: Túrórudi torta SüniSüti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 523 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 5227 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 252 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    830.9 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    103 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 523 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182 g

Zsír

  • Összesen
    277.7 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8309.3 g
  • Cink
    1313 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1155 mg
  • Vas
    1028 mg
  • Magnézium
    577 mg
  • Foszfor
    2852 mg
  • Nátrium
    1133 mg
  • Réz
    54 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515.4 g
  • Cukor
    420 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    966.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1530 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    392 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    1203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1510 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2029 micro
Összesen 5227 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.5 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 252 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Dekoráció

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjét pedig 1 ek cukorral kemény habbá verjük.
  2. A sárgájához hozzáadjuk a sót, a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, és csomómentesre keverjük.
  3. Ehhez a masszához először hozzáadunk 1-2 kanál tojáshabot, így lágyítjuk a masszát, a többi habot pedig óvatosan hozzáforgatjuk.
  4. Sütőpapírral kibélelt tortaformába kanalazzuk a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt tűpróbáig sütjük.
  5. Sütés után hagyjuk kihűlni, majd középen kettévágjuk.

Krém

  1. A krémhez a túrót áttörjük, a tejszínt egy kanál cukorral remegős habbá verjük.
  2. A túróhoz hozzákeverjük az átszitált porcukrot és a vaníliás cukrot, meg a vanília aromát.
  3. Ekkor a vízben oldódásig melegítjük a zselatinport, és ezt is a túrós keverékhez adjuk, majd hozzáadjuk a felvert habtejszínt.
  4. A félbevágott piskótalapok közé töltjük a túrókrémet, és a maradékkal bevonjuk a tetejét és az oldalát is, ha van kedvünk, nyomózsákkal csinos mintát is rajzolhatunk a peremére, hogy később ne tudjon lefolyni a csokimáz róla.
  5. Néhány órára berakjuk a hűtőbe, hogy szépen összeálljon.

Dekoráció

  1. Kivesszük a hűtőből a túró rudikat és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre melegedjenek (különben törik), majd meleg vízbe mártott késsel ferdén kettévágjuk őket.
  2. A csokimázhoz apró darabokra törjük a csokoládét, hozzáadjuk az olajat és a habtejszínt, majd lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk, végül a torta tetejére öntjük, és szépen elegyengetjük.
  3. Mikor már nem forró a máz, óvatosan beleültetjük a félbevágott rudikat, és megszórjuk ízlés szerint dekor cukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sűtés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 135
  • 7 napos nézettség: 1051
  • Össznézettség: 500813
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

SüniSüti 80 recept

Ezt a tortát Tesóm szülinapjára készítettem, aki nagy pirospöttyös rajongó, ráadásul már egy ideje külföldön dolgozik, így adta magát az ötlet.

Hozzászólások

dombinori

húúú de szép torta, biztosan finom is! :-)

SüniSüti

Köszönöm szépen :) Gyorsan fogyott ;)

ma.il

ez szenzációsan néz ki :)

SüniSüti

Kedves t?led, örülök, hogy tetszik :)

babybogyo74

Én ilyet kaptam Anyukámtól szülinapomra, még februárban. Isteni volt! :) Kár, hogy ide nem tudok képet rakni... :)

SüniSüti

Biztos nagyon jól sikerült :)

Törölt felhasználó

Szia. Nem tudom mit rontottam el a csokimáznál,de a végeredmény az lett,hogy nem tudtuk felszeletelni,mert k?kemény a teteje. Igazából most van egy széttrancsírozott masszánk 3000 ft-ért. Biztos,hogy az a baj,hogy én eddig soha nem csináltam tortabevonóból mázat,én csak az ?srégi hagyományos mama módszert alkalmaztam eddig,és ez most nagy csalódás.

SüniSüti

Sajnálom, hogy túl kemény lett :( Én már jóideje nem használok tortabevonót, mert többször csalódtam benne. Nekem a FinCare étcsokoládéja vált be, az nem lesz olyan kemény amikor megköt hála az olajnak és a habtejszínnek.

Törölt felhasználó

Köszi a választ,én sem fogok többet tortabevonót használni. Amúgy a torta többi része isteni finom lett:)

SüniSüti

Örülök, hogy az íze nem okozott csaláódást :) A kemény csokibevonó ellen pedig jó trükk lehet a forróvízbe mártott késsel való szeletelés a trancsírozás elkerülése végett ;)

apollo80

Sziasztok,ha a felolvasztott tortabevonóba tejszínt (folyékony habtejszínt) kevertek,nem lesz kemény,s?t...nagyon finom íze lesz!

hu1asn0

Szia SüniSüti, nekem egyszer már egy ilyen arányú tészta rántotta lett a sok tojástól. Bizos, hogy 8 db kell bele?

SüniSüti

Egészen biztos :) Én mindig így készítem, még Anyukámtól tanultam az arányokat és sosem lett rántotta: ahány tojás annyi ek cukor és liszt - ez utóbbit jelen esetben fele mennyiségben kakaóporra cseréltem. Fontos, hogy a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük és a fehérjehabot ne nagyon törjük össze keveréskor.

Taju

Ezt én is meg tudom er?síteni, ha belekotyoghatok... :) Csak én még fele mennyiségben hideg vizet is teszek bele (8 kanálnyihoz 4-et). A hozzávalók összekeverését viszont fordítva csinálom: el?ször a kemény hab, aztán bele a sárgája, bele a porcukor, és a liszt - közben pedig teker a robotgép folyamatosan.

holdcsillag

Szia.A só miért kell a piskótába?

SüniSüti

A só kihagyható, de minden édesnek jót tesz egy csipet só, kihozza az ízeket :)

Cinuka

Szia! Köszönjük a receptet, férjem elkészítette a nagy fiam szülinapjára, nagyon nagy sikere volt!!! Isteni finom ! :)

SüniSüti

Ezt öröm hallani :D Köszönöm!

hencsi05

Sziasztok lenne egy kérdésem hogy a hulala tejszin is jó bele

SüniSüti

Szia! Persze, hogy jó :)

hencsi05

Köszönöm szépn

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Dekoráció

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!