r
Nosalty Logó

Túrórudi torta SüniSüti konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SüniSüti
Túrórudi torta SüniSüti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 523 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 5227 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 252 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    830.9 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    103 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 523 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182 g

Zsír

  • Összesen
    277.7 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8309.3 g
  • Cink
    1313 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1155 mg
  • Vas
    1028 mg
  • Magnézium
    577 mg
  • Foszfor
    2852 mg
  • Nátrium
    1133 mg
  • Réz
    54 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515.4 g
  • Cukor
    420 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    966.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1530 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    392 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    1203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1510 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2029 micro
Összesen 5227 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.5 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 252 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Dekoráció

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjét pedig 1 ek cukorral kemény habbá verjük.
  2. A sárgájához hozzáadjuk a sót, a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, és csomómentesre keverjük.
  3. Ehhez a masszához először hozzáadunk 1-2 kanál tojáshabot, így lágyítjuk a masszát, a többi habot pedig óvatosan hozzáforgatjuk.
  4. Sütőpapírral kibélelt tortaformába kanalazzuk a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt tűpróbáig sütjük.
  5. Sütés után hagyjuk kihűlni, majd középen kettévágjuk.

Krém

  1. A krémhez a túrót áttörjük, a tejszínt egy kanál cukorral remegős habbá verjük.
  2. A túróhoz hozzákeverjük az átszitált porcukrot és a vaníliás cukrot, meg a vanília aromát.
  3. Ekkor a vízben oldódásig melegítjük a zselatinport, és ezt is a túrós keverékhez adjuk, majd hozzáadjuk a felvert habtejszínt.
  4. A félbevágott piskótalapok közé töltjük a túrókrémet, és a maradékkal bevonjuk a tetejét és az oldalát is, ha van kedvünk, nyomózsákkal csinos mintát is rajzolhatunk a peremére, hogy később ne tudjon lefolyni a csokimáz róla.
  5. Néhány órára berakjuk a hűtőbe, hogy szépen összeálljon.

Dekoráció

  1. Kivesszük a hűtőből a túró rudikat és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre melegedjenek (különben törik), majd meleg vízbe mártott késsel ferdén kettévágjuk őket.
  2. A csokimázhoz apró darabokra törjük a csokoládét, hozzáadjuk az olajat és a habtejszínt, majd lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk, végül a torta tetejére öntjük, és szépen elegyengetjük.
  3. Mikor már nem forró a máz, óvatosan beleültetjük a félbevágott rudikat, és megszórjuk ízlés szerint dekor cukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1838
  • Tegnapi nézettség: 496
  • 7 napos nézettség: 1678
  • Össznézettség: 561228
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Túrórudi torta SüniSüti konyhájából
SüniSüti 80 recept

Ezt a tortát Tesóm szülinapjára készítettem, aki nagy pirospöttyös rajongó, ráadásul már egy ideje külföldön dolgozik, így adta magát az ötlet.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Dekoráció

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.