r
Nosalty Logó

Túródesszerttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Túródesszerttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 354 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 2847 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 216 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.1 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 354 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.2 g

Zsír

  • Összesen
    104.3 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    787 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5816.6 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    763 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1784 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    349.5 g
  • Cukor
    270 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    650.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    998 micro
Összesen 2847 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442 g
  • Cink
    99 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    77 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    46 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 216 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját is felverjük, majd spatulával a tojáshabhoz keverjük.
  2. Beleszitáljuk a rizsliszt, a keményítő és a kakaópor elegyét, majd nagy mozdulatokkal a habba forgatjuk. A masszát az alján sütőpapírkoronggal bélelt tortaformába szedjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
  3. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet.
  4. A kihűlt piskótát körbevágjuk, óvatosan leválasztjuk a tortakarikát. A tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt, és a piskótát recés késsel 2 lapba vágjuk. A krémet 2 részre osztjuk.
  5. A kapcsos tortaformát egy tányérra tesszük, az aljába helyezünk 1 piskótalapot, és megkenjük 1 rész krémmel. Rárakjuk az újabb lapot, ezt is megkenjük a megmaradt krémmel. Ügyeljünk arra, hogy ez teljesen sima legyen, így a torta teteje is egyenletes lesz. A betöltött piskótát 2-3 órára hűtőbe tesszük.

A krémhez

  1. A túrót, a joghurtot, a porcukrot, a vanília kikapart magjait és a finomra reszelt citromhéjat kikeverjük a zselatinnal a csomagoláson lévő utasítás szerint, majd felhasználásig hűtőben tároljuk.

A díszítéshez

  1. A felaprított étcsokoládét összeolvasztjuk a vajjal, és simára keverjük. A tortáról ismét leválasztjuk a formát, és a tetejére öntjük a csokoládékrémet úgy, hogy hagyjuk az oldalán kicsit lefolyni.
  2. Amikor a bevonó kezd megszilárdulni, elhelyezzük rajta a túródesszerteket.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 258
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 75
  • Össznézettség: 18056
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Generációk kedvence most tortaformában! Túródesszerttorta rengeteg túróval és legalább ugyanannyi csokival! :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek