Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túró rudi torta 4. - gyümölcsös

Túró rudi torta 4. - gyümölcsös
Túró rudi torta 4. - gyümölcsös
70 perc / előkészület: 60 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát több tortarecept összeolvasztását követően készítettem el. Nagy sikert aratott!

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A túrókrémhez

A mázhoz

ajánlat

Készíthető sütés nélkül is, ha a tortalap helyett 15 dkg csokis kekszet összetörünk, és 10 dkg olvasztott vajjal összekeverve, a tortalapba nyomkodjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 4 tojásból piskótát sütünk: egy tálba a lisztet összekeverjük a sütőporral és a cukrozatlan kakaóporral. A tojást szétválasztjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval és a 4 ek cukorral habnak felverjük, majd ehhez egyesével adagoljuk a tojássárgájákat, majd kanalanként a sütőporos-kakaós lisztet.
  2. Kivajazunk, -lisztezünk egy kapcsos tortaformát, ebben a piskótát előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróba!).
  3. A kihűlt tortát vékonyan megkenjük lekvárral (ami harmonizál a gyümölccsel, pl. málnához málnalekvár, vagy erdei gyümölcslekvár), erre rátesszük a friss gyümölcsöt.
  4. Ezt követően elkészítjük a túrókrémet: a túrót összekeverjük a vanília kivonattal, a citromhéjjal és a cukorral. A habtejszínt felverjük a zselatinnal, majd óvatosan összeforgatjuk a túrókrémmel.
  5. A túrókrémet egyenletesen a gyümölccsel bevont tortára kenjük, majd a tortát 1-1,5 órára a hűtőbe tesszük, hogy a túrókrém megdermedjen.
  6. Ezt követően elkészítjük a csokimázat: A csokit nagyobb darabokra törjük, lábosba szórjuk. Hozzáadjuk a kókuszkrémet/tejszínt, a vajat/kókuszzsírt, és alacsony hőfokon addig kevergetjük, amíg krémes masszát kapunk. A tűzhelyről levéve, hagyjuk kissé kihűlni, és még langyosan rákenjük a torta tetejére.
  7. Ismét szilárdulásig hűtőbe tesszük, és fogyasztásig itt tároljuk.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 649
elküldve: 3
receptkönyvben: 230
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

NovakAndi

Mióta szakács: 2011.07.12.
45 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcsös-túrókrémes kakaós piskótatorta, túrókrémes-gyümölcsös torta lekvárral

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jucus60
jucus60 Wed, 2012-03-07 21:01

Kedves Andi!
Elkészítettem ezt a tortát, mert a férjem nagyon szereti a Túró Rudit. Nagyon fincsi lett, köszönöm a receptet!
Üdv: Jucus

anyamaci 22
anyamaci 22 Thu, 2011-07-21 11:42

Kedves Andi!
Recept elmentve,biztosan nagyon finom,vasárnap kipróbálom!Köszönöm,hogy feltetted!
Üdv:anyamaci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-07-21 09:30

Kedves Andi!
Tetszik a recepted.
Ugye nem baj, hogyha rendes, hagyományos lisztből készítem el?
Remélem, úgy is készíthető:-)))
Szép napot!
Éva-Anyóca

1166
zabpehelyliszt 2 evőkanál
tönkölybúza liszt 2 evőkanál
gyümölcscukor 4 ek
tojás 4 db
1 csipet
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
lekvár/ dzsem 5 dkg
málna 20 dkg
tehéntúró 40 dkg
vanília kivonat 1 kávéskanál
citromhéj 1 citromból nyert
gyümölcscukor 10 dkg
habtejszín 2 dl
zselatinfix 0.5 csomag
étcsokoládé 25 dkg
habtejszín 150 g
kókuszzsír 5 dkg