Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túró rudi őzgerincben cam konyhájából

Túró rudi őzgerincben cam konyhájából
Túró rudi őzgerincben cam konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámtól kaptam a receptet, de kicsit átdolgoztam. :)

hozzávalók / 4 adag

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a csokimázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A tojások fehérjéből kemény habot verünk.
  2. A tojások sárgáját elkeverjük a mézzel, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport.
  3. Ha már egységes a massza, akkor óvatosan elkeverjük a tojások fehérjéből vert kemény habbal.
  4. Egy őzgerincformát kikenünk a kókuszzsírral, beszórjuk a liszttel, majd beleöntjük a tésztát.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Ha kell, takarjuk le alufóliával, de még mielőtt betoljuk a sütőbe. Sütés alatt a sütőajtót ne nyissuk ki, mert a tészta összeesik. Miután kivettük, még 10 percig hagyjuk letakarva. (Persze annyira felnyithatjuk, hogy tűpróbával ellenőrizzük.)

Hozzávalók a krémhez

  1. A túrót keverjük el a mézzel, a lime levével és lereszelt héjával.
  2. A tejszínt verjük keményre a habfixálóval, majd keverjük össze a túróval. Amíg a tészta teljesen ki nem hűl, addig tegyük a hűtőbe.
  3. Miután a tészta kihűlt, szeleteljük 3 részre, és töltsük meg a krémmel. Hagyjunk annyi krémet, hogy kívülről is be tudjuk vele vonni.
  4. Lehet, hogy lágynak tűnik a krém, de ne ijedjünk meg!

Hozzávalók a csokimázhoz

  1. A csokit gőz felett olvasszuk fel.
  2. A vizet főzzük fel a cukorral, majd adjuk hozzá a tejszínt. Arra kell figyelni, hogy a tejszín ne legyen felforralva, csak melegítve.
  3. A felolvasztott csokit adjuk a tejszínhez, keverjük simára, és már mehet is a túró rudink tetejére.
  4. Minimum 3 órát tartsuk hűtőben, mielőtt felvágjuk, de a legjobb az, ha egy éjszakán át nem bántjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33x10x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 348
elküldve: 4
receptkönyvben: 178
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

cam22

Mióta szakács: 2015.01.15.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túró rudi őzgerincben, őzgerinces túrós sütemény, túrós csokis sütemény őzgerincben

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

randrea
Andrea / randrea Thu, 2018-05-17 19:50

Ez a süti nagyon-nagyon finom! Többször is megsütöttem, mert annyira ízlett a családnak. Ez lett az egyik kedvenc. Én 5 tojásból készítettem a piskótát, így simán lett akkora, hogy háromfelé tudjam vágni. Nem rozslisztből, hanem Zellei Tündi féle szénhidrát csökkentett lisztből készítettem. Köszönöm! :-)

mozsu25
mozsu25 Tue, 2015-06-16 08:14

Megcsináltam, szuper lett, bár a tészta - ennyi adagból - nem lett olyan nagy, hogy háromfelé tudjam vágni, de így is nagyon finom. Legközelebb dupla adaggal csinálom. Köszi a receptet! :)

645
tojás 4 db
méz 2 ek
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 4 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 csomag
kókuszzsír 1 dkg
teljes kiőrlésű liszt 1 dkg
sovány túró 18 dkg
méz 3 ek
lime héja 1 lime-ból nyert
limelé 1 lime-ból nyert
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag
joghurt 1 dl
étcsokoládé 10 dkg
főzőtejszín 1 dl
nádcukor 1 ek
víz 1 ek