r
Nosalty Logó

Túró rudi őzgerincben cam konyhájából

cam22
Túró rudi őzgerincben cam konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a csokimázhoz

650
Kalória
19.4g
Fehérje
67.9g
Szénhidrátok
36g
Zsír
127.3g
Víz
249.5g
Koleszterin
5.7g
Rost
46.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a csokimázhoz

Összesen 650 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a csokimázhoz

Összesen 2601 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a csokimázhoz

Összesen 219 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1492.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    630 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    127.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 650 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    144.2 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    998 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5968.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1482 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    2521 mg
  • Nátrium
    1439 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.6 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    509.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    994 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    980 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1136 micro
Összesen 2601 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 219 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A tojások fehérjéből kemény habot verünk.
  2. A tojások sárgáját elkeverjük a mézzel, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport.
  3. Ha már egységes a massza, akkor óvatosan elkeverjük a tojások fehérjéből vert kemény habbal.
  4. Egy őzgerincformát kikenünk a kókuszzsírral, beszórjuk a liszttel, majd beleöntjük a tésztát.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Ha kell, takarjuk le alufóliával, de még mielőtt betoljuk a sütőbe. Sütés alatt a sütőajtót ne nyissuk ki, mert a tészta összeesik. Miután kivettük, még 10 percig hagyjuk letakarva. (Persze annyira felnyithatjuk, hogy tűpróbával ellenőrizzük.)

Hozzávalók a krémhez

  1. A túrót keverjük el a mézzel, a lime levével és lereszelt héjával.
  2. A tejszínt verjük keményre a habfixálóval, majd keverjük össze a túróval. Amíg a tészta teljesen ki nem hűl, addig tegyük a hűtőbe.
  3. Miután a tészta kihűlt, szeleteljük 3 részre, és töltsük meg a krémmel. Hagyjunk annyi krémet, hogy kívülről is be tudjuk vele vonni.
  4. Lehet, hogy lágynak tűnik a krém, de ne ijedjünk meg!

Hozzávalók a csokimázhoz

  1. A csokit gőz felett olvasszuk fel.
  2. A vizet főzzük fel a cukorral, majd adjuk hozzá a tejszínt. Arra kell figyelni, hogy a tejszín ne legyen felforralva, csak melegítve.
  3. A felolvasztott csokit adjuk a tejszínhez, keverjük simára, és már mehet is a túró rudink tetejére.
  4. Minimum 3 órát tartsuk hűtőben, mielőtt felvágjuk, de a legjobb az, ha egy éjszakán át nem bántjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x10x6

Anyukámtól kaptam a receptet, de kicsit átdolgoztam. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...