Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túró Rudi Szepucskától

Túró Rudi Szepucskától
Túró Rudi Szepucskától
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámtól kaptam ezt a könnyen elkészíthető receptet. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fenti összetevőket egy tálba tesszük (a csokoládé kivételével), és jól elkeverjük. (A habfixáló azért szükséges, hogy felszívja a nedvességet.)
  2. Miután elkevertük, megformázzuk a rudakat, és 1-2 órára a fagyasztóba tesszük. (A rudak formázásához én a Tupperware Formavarázs készülékét használom, de kézzel, gép nélkül is kivitelezhető a forma.)
  3. 1-2 óra elteltével felolvasztjuk a 20 dkg étcsokoládét vízgőz fölött.
  4. Belemártjuk egyenként a rudikat, és zsírpapírra szedjük.
  5. Hamar megdermed, már rakhatjuk is tálcára.
  • elkészítettem: 21 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 43 232
elküldve: 18
receptkönyvben: 451
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: 1

szakács

szepucs_ka

Mióta szakács: 2014.05.08.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokival bevont túrórúd, túró rudi házilag, túrós desszert csokival bevonva

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nimród
Nimród Fri, 2015-04-24 21:58

Szia Szepucska!Nem tudom, hogy én rontottam el e valamit, de miután rátettem a papírra a csokiba megforgatott rudikat, odaragadt a papírhoz, és természetesen szétesett mikor próbáltam leszedni.Pedig a 2,5 éves kisfiam imádja a túró rudit :-(
Mi lehetett a hiba?
Köszi
Andi

szepucs
szepucs_ka / szepucs Fri, 2015-04-24 22:43

Kedves Nimród! Ez számomra is fura, mert én még ilyet nem tapasztaltam. Én mindig jó sokáig bent hagyom a fagyasztóba, hogy összeálljon, és csak akkor veszem ki amikor már a csoki kissé lehűlt. Így nekem szinte 1-2 percen belül teljesen rádermed. Ekkor késsel kicsit alávágok, és tálcára teszem. Majd hagyom kb. 1 órát állni, hogy teljesen kiolvadjon a túró. Szerintem az lehetett a baj, hogy nem dermedt (fagyott) eléggé össze a túró.

szepucs
szepucs_ka / szepucs Sat, 2014-06-07 13:56

Kedves fehérke37!

A habfixáló szolgál a massza összetartására és a nedvesség felszívására. Ettől fog összeállni.

szepucs
szepucs_ka / szepucs Sat, 2014-06-07 13:53

Kedves Reset!

A habfixáló azért szükséges, hogy felszívja az esetlegesen keletkezett nedvességet, és összetartsa a masszát.

szepucs
szepucs_ka / szepucs Sat, 2014-06-07 13:52

Köszönöm a hozzászólásokat, kijavítottam az elkészítés menetét, remélem most már érthető.

oroszulpiusz
oroszulpiusz Fri, 2014-06-06 15:54

1.A fenti összetevőket egy tálba tesszük, és jól elkeverjük. A csokit is? Itt valami nem stimmel

1155
tehéntúró 50 dkg
porcukor 10 dkg
citrom 1 db
habfixáló 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
étcsokoládé 20 dkg