r
Nosalty Logó

Formabontó túró rudi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Formabontó túró rudi
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A csokimázhoz

A töltelékhez

Összesen 335 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A csokimázhoz

A töltelékhez

Összesen 1340 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A csokimázhoz

A töltelékhez

Összesen 284 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    683.6 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 335 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    91.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2734.3 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    869 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 1340 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.9 g
  • Cink
    138 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    107 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    63 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 284 Kcal

Hozzávalók

A csokimázhoz

A töltelékhez

Elkészítés

A csokimázhoz

  1. A túrót finom lyukú szitán, egy kanál hátuljának segítségével áttörjük.
  2. Egy tálban a tojássárgáját a porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a túrót, a citromlevet és a citromhéjat. Habtejszínnel lazítjuk.
  3. Nyolc kis golyót gömbölygetünk a túrós masszából. Tányérra tesszük és 15 percre a mélyhűtőbe dugjuk.
  4. Közben elkészítjük a csokimázat: a darabokra tört étcsokit gőz felett felolvasztjuk, belekeverjük a vajat, a cukrot, a kakaót, és végül a tejet.
  5. Mikor langyos a csokimáz, óvatosan beleforgatjuk a mélyhűtőből kivett, megdermedt túrógombócokat. Tiszta tányérra helyezzük, és jól lehűtve kínáljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2329
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 344013
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Már régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy megpróbáljam reprodukálni itthon a "piros pöttyöst". Végre a tettek mezejére léptem: "apró", formabeli eltéréssel ugyan, de megszülettek a konyhámban az első saját készítésű túró rudik.

Hozzávalók

A csokimázhoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

„Mivel dunai gyerek vagyok, halászlét már 15 éves korom óta...

Közös kalandba kezdünk veletek: itt a Nosalty Főzőklub! Cikksorozatunk keretében minden hónapban megismerkedhettek egy Nosaltys hobbiszakácsunkkal, aki szenvedélyesen süt-főz, fotóz, ételeket alkot, kreativitásával és saját receptjeivel színesíti a mi kis gasztroközösségünket. Novemberben Schöck Zoltánnal készítettünk interjút, akinek házias, kreatív receptjeivel már találkozhattatok az oldalon. Szia, Zoltán!

Nosalty

További cikkek