Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Saját készítésű túróból rudi

Saját készítésű túróból rudi
Saját készítésű túróból rudi
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem akartam megosztani, mert csúnya lett.... de olyan, de olyan finom!!

hozzávalók / 5 adag

Túró készítése

Rudi készítése

Szólj hozzá!

elkészítés

Túró készítése

  1. Két liter tejet tegyünk fel melegedni (fontos, hogy ne tartósított tej legyen és a zsírosabb fajta). Ne várjuk meg, amíg felforr, amikor elkezd buborékozni, habosodni, akkor vegyük le a tűzről, és öntsük bele a két citromból kifacsart levet és az egy evőkanál almaecetet.Keverjük meg, és pár másodperc alatt kiválik a túró.
  2. Egy sima szűrőbe öntsük bele, csöpögtessük le, és ami fent marad a szűrön, azt tegyük félre kihűlni. Általában kb. 300 gramm körüli mennyiség lesz belőle, abból mérjünk ki 250 grammot.

Rudi készítése

  1. Tegyük a tálba a túrót, adjuk hozzá a porcukrot, akár vaníliás cukrot is, a reszelt citromhéjat, vaníliát, egy csipetke sót. Keverjük össze alaposan.
  2. Az étkezési zselatint (por) tegyük egy kicsi mikrózható tálkába, öntsük fel a langyos vízzel (egy rész zselatin, öt rész langyos víz). Keverjük össze, és hagyjuk állni pár percet. Pár perc múlva tegyük be a mikróba, 5 mp-enként állítsuk le, és keverjük meg. Elég csak jól felmelegíteni, vigyázzunk, hogy véletlenül se forrjon fel. Ezt kb. négyszer ismételjük meg. Természetesen lehet tűzön is csinálni. A lényeg, hogy ne forrjon fel.
  3. A zselatint tegyük a túrós masszába, kézi habverővel dolgozzuk össze az egészet, majd tegyük be a hűtőbe minimum egy órára.
  4. Kb. 10 db rudi lesz ebből a mennyiségből. Vegyünk a vizes kezünkbe egy kis masszát, csináljuk hengereket. Sokkal egyszerűbb, ha használunk hozzá folpakkot (abba csavarjuk bele, majd ki). Sorakoztassuk tálcára a kis hengereket, majd tegyük be a mélyhűtőbe egy picit. Amíg hűlnek, addig csináljuk meg a csokimázat.
  5. Az étcsokit tegyük egy lábosba, tegyünk bele egy kis tejet és a vajat. Kezdjük el melegíteni, semmiképp se forraljuk fel, mert akkor csomós lesz. Addig melegítsük, amíg folyós állaga nem lesz. Amint kész, akkor a fagyos rudikra öntjük. Nekem soha nem lesz szép, de igyekszem:-), nem is érdekel, mert nagyon finom lesz. A kész rudikat tároljuk hűtőben.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 225
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túró rudi házilag

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Daaavid7
Daaavid7 Tue, 2017-01-10 00:38

Javaslat:
Henger formaban ujrahuteni, es utana raonteni a csokit dermedt allapotban. Kelloen kozel tenni oket egymashoz, hogy a csokival ne szenvedj, de eleg tavolsagra, hogy ne legyen tul vekony a fal.
Szitan attortem a turot, de a vanilia es a citromhej itt-ott fenragadt a szuron. Szerintem erdemes a porcukros turot attorni es aztan hozzaadni a maradekot, igazan kremes lesz az allaga.
Belga csokival probaltam es 300g turoval. Szerintem sok az 5 kanal porcukor, talan 4 is eleg.
1800Ft lett 11db, tehat 160Ft/db az en koltsegem, ahol csak 450g csokit vettem(1200Ft/225g). 600Ft volt a turo(nem tejbol keszitettem), a zselatin, a citrom, a bourbon vaniliacukor.

PeZsuRi
PeZsuRi / PeZsuRi Mon, 2017-01-16 13:03

Köszönöm szépen a jó tanácsokat, ki fogom próbálni! Bár már hazaköltöztünk és már veszem a rudit :-) de eddig életmentő volt külföldön!! Még egyszer köszi!

511
tej 2 l
citromlé 2 citromból nyert
almaecet 1 ek
porcukor 5 ek
1 késhegynyi
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaníliaaroma 1 kávéskanál
zselatin 10 g
víz 50 g
étcsokoládé 200 g
tej 2 ek
vaj 20 g