r
Nosalty Logó

Túrós-kekszes szederliget

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Túrós-kekszes szederliget
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 1082 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 4334 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 282 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    986.2 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.8 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 1082 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    249.6 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    633 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3945 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    649 mg
  • Vas
    503 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    865 mg
  • Nátrium
    1093 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.2 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    704.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1802 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1736 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    764 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 4334 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.3 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

  • 30 dkg szeder (vagy bármilyen gyümölcs)

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A kekszet egy tálban apróra törjük. Kibélelünk egy kapcsos tortaformát sütőpapírral. (Vagy elővesszük a kelyheket.)
  2. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egy kanállal összedolgozzuk a kekszet és a vajas kencét. Az egészet a tortaforma aljába nyomkodjuk, és betesszük a hűtőbe.
  3. A túrót egy tálban villával szétmorzsoljuk.
  4. A tejfölbe belekeverjük a porcukrot majd a mazsolával, a reszelt citromhéjjal és a vaníliaaromával együtt hozzákeverjük a túróhoz.
  5. A lehűtött habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, majd hozzákeverjük a túróhoz.
  6. A kész krémet rákenjük a kekszes masszára, és legalább 2 órára betesszük a hűtőbe.
  7. Tálalás előtt rászórjuk a gyümölcsöt. (A szeder fanyar íze nagyon jól harmonizál a túrós krémmel.)
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7265
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 29.

Ajánló

Megjegyzés: A tortaforma helyett kis kelyhekben is elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami finom túrós, sütés nélküli receptet keresgéltem, de nem találtam meg az igazit, így hát kitaláltam egyet. Szerintem nagyon jól sikerült, érdemes kipróbálni :)

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...