Szőlőlé

Szőlőlé

Leírás

Szőlőszemekből préseléssel készített gyümölcslé. A szőlő, így az abból készült lé is rendkívül egészséges, vitaminokban (B1, B2, K vitaminok) és ásványi agyagokban (kálium, foszfor, cink) rendkívül gazdag, emellett értékes folsav forrás. A benne található gyorsan felszívódó szénhidrátoknak köszönhetően kiváló energiaforrás. A szőlőlé támogatja az immunrendszer működését, elősegíti az emésztést, de a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében is fontos szerepe van. A leszüretelt szőlőből kipréselt lé a must, amely a bor alapanyaga és szintén kitűnő tápanyag és energiaforrás. Szőlőlevet a gyümölcs érett bogyóiból magunk és készíthetünk, illetve boltban is vásárolhatunk. A boltok polcain találkozhatunk magas gyümölcstartalmú, bio szőlőlevekkel, de olyan levekkel is, amelyek hozzáadott cukorral és egyéb adalékokkal készültek. A szőlőlé vagy must számos édesség kitűnő ízesítője, illetve pikáns ízű mártás készíthető belőle sült húsok mellé.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

9 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek