Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés túrótorta 2.

Cseresznyés túrótorta 2.
Cseresznyés túrótorta 2.
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tojásmentes krémsajtos túrótorta átdolgozott, cseresznyés változata. (Tojással.:) )

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

  • 250 g keksz (kakaós, omlós, pl teljes kiőrlésű Győri édes)
  • 110 g vaj (olvasztott)

A krémhez

ajánlat

Akinek nincs késes konyhai robotgépe, az kézi mixerrel dolgozza el a túrókrémet, és késsel aprítsa fel cseresznyét, majd úgy adja hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kekszet robotgépben ledaráljuk, majd az olvasztott vajjal összegyúrjuk és egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. (Morzsás, nem kell aggódni.)
  2. A krém hozzávalóit (a cseresznyén kívül) beletesszük egy konyhai robotgépbe és jó krémesre eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a cseresznyét és egy pár pillanatra bekapcsoljuk a gépet (a cseresznye darabos maradjon benne!).
  3. A túrókrémet ráöntjük a kekszes alapra, majd 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. A sütő aljába tegyünk egy vízzel teli másik tepsit.
  4. Hűtőben dermesztjük (legjobb egy egész éjszakán át).

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 23 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 196
elküldve: 18
receptkönyvben: 455
elkészítve: 12/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

joppi
joppi / joppi Sat, 2012-06-16 19:06

Nem igazán értem, miért kell sütni. Hiszen semmi nyers nincsen benne. Ha esetleg a túrót féltjük, hogy szétfolyik, ahhoz nem elég a zseléfix?

katakomba
katakomba Sat, 2013-07-13 09:52

A tojás nyers.
A nélkül biztosan jó valami zselésítővel is, akár sima útifű-maghéjjal is, azt felfőzni sem kell, csak belekeverni.
Azért a tojás nem csak az állaghoz, de az ízhez is hozzátesz.

604
keksz 250 g
vaj 110 g
tehéntúró 500 g
krémsajt 200 g
tojás 3 db
olívaolaj 1 dl
tejföl 6 ek
porcukor 10 dkg
cseresznye 30 dkg